Категорія
Новини
Дата

MAN відправив 11 000 працівників у відпустку. Виробнику бракує компонентів з України

Німецький виробник вантажних автомобілів та автобусів MAN відправив 11 000 співробітників у відпустку через вторгнення Росії в Україну, повідомляє Financial Times. Компанії не вистачає електричних дротів, які виробляли в Україні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Постачальники електричної проводки для вантажівок не можуть випускати її на українських підприємствах або виробляють її в обмежених обсягах.
  • Підприємства MAN з 14 березня зупинила підприємства в Мюнхені та Кракові через брак дротів. Компанія також скоротила обсяги виробництва на заводі з випуску двигунів у Нюрнберзі.
  • Компанія почала шукати додаткові джерела постачання проводки для вантажівок в інших країнах, однак цей процес триватиме кілька місяців.
  • MAN переведе співробітників на схему скороченого робочого дня. MAN компенсує працівникам 80% втраченого доходу власними та державними коштами.

Контекст

Проблеми українських постачальників раніше призвели до перебоїв у роботі підприємств Volkswagen та BMW. Більшість українських підприємств із випуску електропроводки, розташовані у західній частині країни, відновили роботу. Відновили виробництво компанії Aptiv, Kromberg & Schubert та Leoni.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні