Категорія
Новини
Дата

Маск назвав нову причину для скасування угоди з Twitter. Ідеться про дані колишнього керівника служби безпеки соцмережі

Мільярдер Ілон Маск послався на нещодавно оприлюднені звинувачення викривача Twitter Inc. як на нову причину для припинення угоди про поглинання соціальної мережі вартістю $44 млрд, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Нещодавно колишній глава служби безпеки Twitter Пейтер Затко заявив, що порушив питання про серйозні недоліки в роботі соціальної мережі з особистими даними користувачів, включаючи використання застарілого програмного забезпечення, а також про те, що керівники приховували інформацію про злом та відсутність захисту для даних користувача.
  • У заяві, поданій у вівторок, адвокати Маска заявили, що звинувачення Затка, зокрема «кричущі недоліки» у захисті платформи від хакерів та проблеми з конфіденційністю, означають, що Twitter порушив умови угоди про злиття.
  • Акції Twitter впали на 1,3% на премаркеті у вівторок перед відкриттям нью-йоркських бірж, до $39,50, що набагато нижче за ціну пропозиції Маска в $54,20.
  • Протягом кількох місяців Маск намагався розірвати угоду із Twitter, спочатку заявивши, що кількість користувачів Twitter завищена за рахунок мільйонів облікових записів ботів. Юристи мільярдера нещодавно переключили свою увагу на Затка, якого звільнили з Twitter на початку цього року.
  • Адвокати Маска та Twitter викликали Затка до суду, де він заявив, що офіційні особи платформи соціальних мереж не знали і не хотіли зʼясовувати, скільки облікових записів є спам-акаунтами чи обліковими записами ботів.
  • Згідно з листом, опублікованим у вівторок, нові дані доповнюють претензії Маска, показуючи, що Twitter перебуває в «істотному недотриманні» зобовʼязань щодо законів про конфіденційність даних та захист прав споживачів і що компанія вразлива для збоїв центрів обробки даних та зловмисників.
  • За інформацією Reuters, Маск відправив до Twitter Inc. додаткового листа про розірвання угоди.

Контекст

Пейтер Затко, колишній голова служби кібербезпеки у Twitter, подав скаргу до комісії з цінних паперів на свого колишнього роботодавця. Він стверджує, що «розкрив величезні хиби» щодо конфіденційності, цифрової та фізичної безпеки, цілісності платформи й модерації контенту.

Затко звинувачує керівництво Twitter, включно з гендиректором Парагом Агравалем, в умисно неправильній оцінці кількості спаму на платформі. Такі заяви можуть ускладнити битву компанії з Маском, на якого Twitter подав до суду в липні, щоби змусити його завершити купівлю соцмережі за $44 млрд.

Ілон Маск саме і звинувачує Twitter у тому, що компанія не надала правдивих даних про себе, особливо щодо кількості спаму і ботів.

Представниця Twitter сказала, що Затка звільнили «за неефективне лідерство і погану роботу», а в його скарзі «повно невідповідностей та неточностей і бракує важливого контексту».

Затко – відомий хакер під псевдонімом Mudge. Він не один десяток років вивчає кібербезпеку. У 1998-му він і його бостонська кібербезпекова група L0pht свідчили перед Сенатом щодо стану національної кібербезпеки. Тоді його група сказала, що може «покласти» інтернет за 30 хвилин.

До початку роботи у Twitter наприкінці 2020-го він працював у платіжній компанії Stripe і в Агентстві передових оборонних дослідницьких проєктів (DARPA) при Міністерстві оборони США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні