Категорія
Новини
Дата

Microsoft і OpenAI створили помічника для написання коду. Це має спростити програмування і зробити його більш доступним

Корпорація Microsoft представила систему штучного інтелекту GitHub Copilot. Цей сервіс підказує розробникам програмного забезпечення, як поліпшити код, пише CNBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нейромережевий помічник програміста GitHub Copilot створений на базі технології Codex компанії OpenAI, що займається дослідженнями в сфері штучного інтелекту. Codex є нащадком GPT-3 – алгоритма генерації тексту, подібного до написаного людиною. Зокрема, GPT-3 може генерувати статті, виправляти граматику і перекладати з однієї мови на іншу.
  • GitHub Copilot використовує вихідний код, завантажений на сервіс спільного використання коду GitHub, який Microsoft придбала 2018 року.
  • Гендиректор GitHub Нат Фрідман зазначив, що GitHub Copilot здатний практично повністю замінити програмісту напарника. Інструмент переглядає існуючий код і коментарі до нього, а також місцерозташування курсору і пропонує додати один або кілька рядків залежно від контексту.
  • У міру того, як програміст приймає або відхиляє пропозиції, модель навчається і з часом ускладнюється.
  • GitHub Copilot підтримує майже всі мови програмування, але найкраще працює з JavaScript, Python і TypeScript.
  • Спочатку Copilot зʼявиться в безкоштовному продукті з відкритим вихідним кодом Microsoft Visual Studio Code. Потім Microsoft планує включити його в комерційну версію Visual Studio, але не відомо, коли це станеться.

Контекст

Дослідники Microsoft та інших організацій десятиліттями намагалися навчити компʼютери писати код. Ця концепція ще не набула широкого поширення, зокрема через те, що програми для написання коду не були достатньо багатофункціональними. GitHub Copilot – значний прорив, оскільки ця система штучного інтелекту покладається на великий обсяг коду багатьох мов програмування і величезні потужності хмарних обчислень Azure. За словами Фрідмана, сотні розробників на GitHub уже оцінили можливості сервісу і не відключають його протягом усього робочого дня.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні