Категорія
Новини
Дата

Microsoft презентувала програму Designer. Компанія кидає виклик Canva

Корпорація Microsoft презентувала програму Designer, яка входить до Microsoft 365 і призначена для створення зображень за текстовим описом, йдеться у повідомленні компанії. Designer має стати альтернативою Canva, що зараз має понад 100 млн активних користувачів щомісяця, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За допомогою Designer користувачі можуть створювати пости для соцмереж, листівки, запрошення та інші зображення.
  • Designer також може бути корисною для працівників компаній, державних установ і шкіл, де Microsoft має більшу базу користувачів.
  • Основою нового інструменту для творчості стала нейромережа DALL-E 2 від стартапу OpenAI, який підтримує Microsoft. Обидві компанії не хочуть, щоб Designer показувала неприйнятний вміст. OpenAI вилучив найбільш відвертий сексуальний і насильницький контент із навчальних даних штучного інтелекту для системи.
  • В компанії зазначили, що Designer також буде доступний користувачам Microsoft Edge, завдяки чому пости для соцмереж можна буде створювати прямо в браузері.
  • Наразі користувачі можуть приєднатися до списку очікування безкоштовного Designer. Як тільки додаток стане загальнодоступним, Microsoft збереже безкоштовний доступ, а також преміумверсію для тих, хто має підписку на Microsoft 365 Personal і Microsoft 365 Family.

Контекст 

Microsoft Office контролює ринок, але конкуренти постійно намагаються обійти лідера. Найближчим конкурентом є Google з його системою Workspace, що зараз має понад 8 млн платних користувачів. 

Canva також починає конкурувати з основними частинами Office. У 2021 році стартап представив альтернативу PowerPoint, а у вересні – інструмент для редагування документів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні