Категорія
Новини
Дата

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для управління військовою допомогою від партнерів

Міністерство оборони України створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою, яку надають країни-партнери, повідомляє пресслужба відомства.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Станом на зараз вже створено вісім коаліцій, серед них такі як коаліція авіаційних спроможностей, коаліція протиповітряної і протиракетної оборони.
Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для управління військовою допомогою від партнерів /Фото 1

Інфографіка: Міністерство оборони

  • За словами заступника міністра оборони Станіслава Гайдера, завданнями Офісу підтримки є забезпечення координації та планування роботи в рамках коаліцій, забезпечення взаємодії між ними та країнами-партнерами.
  • За процедурою, на чолі кожної з восьми заявлених коаліцій є країни-лідери, які залучають до неї інші країни-учасниці. Таким чином, на сьогодні у всіх коаліціях беруть участь десятки країн НАТО. Також вже оголошено про намір взяти участь або опрацьовується приєднання до різних коаліцій таких країн, як Японія та Австралія.

Контекст

Формат коаліцій спроможностей був створений у 2023 році для більш ефективного надання допомоги країнами-партнерами в рамках роботи Контактної групи з питань оборони України.

У 2024 році формат надання допомоги Україні модифікується у так званий «Рамштайн 2.0», це означає, що відтепер союзники надаватимуть свою підтримку переважно не на індивідуальній основі, а в коаліційному форматі і відповідно до сформованої потреби.

20 квітня Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже $61 млрд. 22 квітня під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським Джо Байден запевнив президента України, що в разі схвалення пакета допомоги Сенатом він негайно підпише закон. Після підписання Байден пообіцяв швидко надати Україні «значущі нові безпекові пакети допомоги, щоб задовольнити термінові потреби України на полі бою та посилити протиповітряну оборону».

Сенат США також схвалив законопроєкт про міжнародну допомогу, який включає $60,84 млрд для України. Байден готовий підписати документ 24 квітня, щоб швидше розпочати надсилання зброї Українізаявили в Білому домі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні