Категорія
Новини
Дата

Міноборони в лютому прийняло на озброєння 60 зразків військової техніки. Це майже удвічі більше, ніж торік

У лютому Міністерство оборони кодифікувало та допустило до експлуатації у ЗСУ приблизно 60 зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) українського й іноземного виробництва, повідомила пресслужба. У лютому минулого року показник становив 33 одиниці.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк повідомив, що зростає загальна кількість зразків ОВТ, допущених до експлуатації у ЗСУ, а також кількість нових зразків зброї вітчизняної розробки та виробництва.
  • За інформацією Гаврилюка, серед нових зразків ОВТ, допущених до експлуатації упродовж лютого, є декілька засобів РЕБ, зокрема так звані окопні радіоелектронні засоби, які дають змогу ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.
  • Допуск до експлуатації також отримали шість зразків автомобільної та спеціальної техніки та 120-мм міномет українського виробництва.
  • Крім того, у переліку є технічні засоби розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для БПЛА.

Контекст

Кодифікація, тобто допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO, дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України.

У 2023 році в Україні розвинулися сотні виробників дронів, роботів і РЕБ. На платформі Brave1 з квітня 2023-го зібралося 820 defence-tech проєктів. Найбільше на ній – виробників безпілотників, які займають 20%. До 2022 року в Україні було близько 20 компаній, станом на грудень – понад 200, повідомила пресслужба Мінстратегпрому.

У 2023-му уряд виділив на «Армію дронів» 40 млрд грн, у держбюджеті 2024 року на дрони закладено 48 млрд грн

За січень–лютий 2024-го українські виробники виготовили близько 200 000 FPV- дронів. Про це в коментарі Forbes Ukraine повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні