За кордоном найбільше квитків на «Мавку» придбали у Франції – 551 000 штук. Зображення надане Film.ua Group
Категорія
Новини
Дата

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» зібрав у прокаті $20 млн

За кордоном найбільше квитків на «Мавку» придбали у Франції – 551 000 штук. Зображення надане Film.ua Group

За вісім місяців в українському та світовому прокаті мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виробництва Film.ua Group заробив $20 млн, повідомляють у пресслужбі компанії. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними дистриб’ютора Kinomania, бокс-офіс «Мавки» в Україні за період з травня по жовтень становив 155,9 млн грн – еквівалент $4,3 млн. Тобто за кордоном впродовж аналогічного періоду мультфільм зібрав близько $15,7 млн. 
  • Щоб «вийти в нуль» мультфільм повинен зібрати $10 млн від продажів всіх прав в Україні та світі, казали у квітні в пресслужбі Film.ua Group. Йдеться не лише про прокат, а й про співпрацю з платформами, телебаченням та ліцензування. 
  • За кордоном найбільше квитків на «Мавку» придбали у Франції – 551 000 штук, йдеться у даних Film.ua Group. Мультфільму вдалось зібрати $4,1 млн, йдеться в даних Box Office Mojo. Прокат «Мавки» у Франції стартував 29 березня. За зборами першого дня мультфільм посів першу позицію серед прем’єрних релізів, а за результатами премʼєрного тижня – опинився в п’ятірці найкасовіших фільмів Франції. 
  • На другому місці за кількістю проданих квитків – Польща, де їх придбали 480 000 штук. Третє місце з 188 000 квитків посідає Італія. Зібрані бокс-офіси сягнули $2,2 млн та $1,3 млн відповідно, свідчать дані Box Office Mojo.
  • В Італії «Мавка» стала п’ятим найкасовішим анімаційним фільмом 2023 року. 
  • У Португалії мультфільм посів перше місце серед незалежних анімаційних дебютів 2023 року та зайняв друге місце серед всіх анімаційних релізів 2023 року.
Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» зібрав у прокаті $20 млн /Фото 1

Зображення: Film.ua Group

Контекст

В український прокат мультфільм від студії Film.ua вийшов 2 березня одночасно з країнами Північної Африки та Близького Сходу. Загалом «Мавку» продали на понад 20 територій, серед яких США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція, Монголія. 

Над мультфільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. В основі стрічки – образи зі слов’янських міфів і легенд.  

Бюджет мультфільму становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму – 49,5 млн грн. За реалізацію прав на мультфільм «Мавка. Лісова пісня» Держкіно отримало 12,4 млн грн.

На мультфільм «Мавка. Лісова пісня» в Україні квитків продали більше, ніж на «Аватар: Шлях води» – найкасовіший фільм всеукраїнського прокату в 2023 році.

У березні «Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим українським фільмом, випередивши попереднього рекордсмена – фільм «Я, Ти, Він, Вона». За результатами лише трьох вікендів «Мавка» зібрала 81,8 млн грн, а «Я, Ти, Він, Вона» – 71 млн грн за весь час прокату.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні