Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» зібрав у світовому прокаті понад $17 млн
Категорія
Новини
Дата

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» зібрав у світовому прокаті понад $17 млн

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виробництва Film.ua Group у світовому прокаті зібрав понад $17 млн. Про це на медіафорумі Kyiv Media Week розповіла СЕО Film.ua Group Вікторія Ярмощук.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Бокс-офіс «Мавки» у прокаті в понад 80 країнах на 20 територіях переступив позначку $17 млн. «Це справді вражаюча цифра для незалежної анімації, тим паче для української», – каже СЕО Film.ua Group Вікторія Ярмощук. З її слів, мультфільм завершує міжнародний прокат через декілька місяців.
  • «Важко переоцінити, наскільки міжнародний успіх «Мавки» важливий для всього ринку, – каже Ярмощук. – Для багатьох наших дистрибʼюторів успіх «Мавки» відродив віру в незалежну анімацію та дуже сильно підняв рейтинг і довіру до українського кіно».  
  • Команда Film.ua Group працювала з локальними дистриб’юторами, які мали повірити у те, що український проєкт може привабити глядача. «Це відбулося, і коли ми пропонуємо інші фільми для прокату, нам вірять більше, тому що знають: ми не будемо пропонувати те, що не збере касу», – додає Ярмощук.

Контекст

На мультфільм «Мавка. Лісова пісня» в Україні квитків продали більше, ніж на «Аватар: Шлях води» – найкасовіший фільм всеукраїнського прокату в 2023 році.

У березні «Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим українським фільмом, випередивши попереднього рекордсмена – фільм «Я, Ти, Він, Вона». За результатами лише трьох вікендів «Мавка» зібрала 81,8 млн грн, а «Я, Ти, Він, Вона» – 71 млн грн за весь час прокату.

«Мавка» обійшла «Аватар: Шлях води» за результатами першого вікенду в Україні. Тоді глядачі купили понад 189 000 квитків. Це майже на 30 500 більше, ніж у перший вікенд показу фільму «Аватар: Шлях води».

В український прокат довгобуд від студії Film.ua вийшов 2 березня одночасно з країнами Північної Африки та Близького Сходу. Загалом «Мавку» продали на понад 20 територій, серед яких США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція, Монголія. 

Над мультфільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. В основі стрічки – образи зі слов’янських міфів і легенд.  

Бюджет мультфільму становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму – 49,5 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні