Категорія
Новини
Дата

За результатами першого дня показу «Мавка. Лісова пісня» стала лідером прокату у Франції 

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» за кількістю переглядів став лідером дня у французькому кінопрокаті, повідомляє кінопортал AlloCiné.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 29 березня, у перший день показу у французьких кінотеатрах, «Мавку» подивились понад 74 000 глядачів. У цій кількості враховано 57 000 переглядів на допрем’єрних показах. Прокат триватиме впродовж квітня.
  • Український мультфільм випередив голлівудський фільм «Шазам. Гнів богів», який опинився на третьому місці з майже 42 000 переглядів.
  • Французька версія «Мавки» називається Le Royaume de Naya (з французької – Королівство Наї).

Контекст

«Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим анімаційним проєктом в Україні, зібравши понад 98,6 млн грн. В національному кінопрокаті вона випередила усі інші мультфільми, включно з «Крижаним серцем 2» «Співай 2» та «Секретами домашніх тварин 2».  

За три вікенди «Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим українським фільмом. За сумою касових зборів мультфільм випередив попереднього рекордсмена – фільм «Я, Ти, Він, Вона», який за весь час прокату зібрав 71 млн грн.

У перші дні показу «Мавка» зібрала 24,9 млн грн. Це зробило мультфільм рекордсменом касових зборів серед вітчизняних релізів за результатами першого вікенду.  

Тоді ж «Мавка» обійшла «Аватар: Шлях води» в українському кінопрокаті. Глядачі купили понад 189 000 квитків. Це майже на 30 500 більше, ніж у перший вікенд показу фільму «Аватар: Шлях води».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні