Категорія
Новини
Дата

МВФ призначив нового постійного представника в Україні

1 хв читання

Міжнародний валютний фонд призначив своїм постійним представником в Україні Прішилу Тофано, йдеться у пресрелізі МВФ. З 1 серпня цього року вона змінить Ваграма Степаняна на цій посаді.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, Степанян після трьох років перебування на цій посаді повертається до центрального офісу МВФ. 
  • Тофано є громадянкою Італії, працює в МВФ з 2013 року.
  • Зазначається, що зміна постійних представників є усталеною практикою в МВФ для забезпечення ротації своїх співробітників.

Контекст

МВФ та Україна схвалили угоду про EFF з доступом до фінансування у розмірі $15,4 млрд 31 березня 2023 року. Програма EFF передбачає виділення траншів Україні за результатами її щоквартальних переглядів. 

28 червня Рада директорів МВФ схвалила четвертий перегляд програми EFF. 3 липня до держбюджету України надійшов п’ятий транш обсягом близько $2,2 млрд (1,7 млрд СПЗ) від МВФ у межах EFF. Загалом у 2024 році програма EFF передбачає $5,3 млрд бюджетної допомоги Україні.

Від початку 2024 року Україна отримала $16 млрд зовнішнього фінансування, з яких $15 млрд надано як кредити і $1 млрд – у формі безповоротних грантів. Найбільше коштів від початку 2024 року Україна отримала від ЄС, який надав три кредити на загальну суму $8,5 млрд.

16 липня команда фахівців МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочала зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами. Дискусії стосуються податково-бюджетних планів влади на друге півріччя поточного року та середньострокову перспективу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд