Категорія
Новини
Дата

На Харківщині на міні підірвався автомобіль із рятувальниками, дві особи загинули, четверо поранені

Минулої доби Росія обстрілювала населені пункти Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Купʼянського районів області, одну людину поранено, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. В Ізюмському районі на міні підірвався автомобіль зі співробітниками ДСНС.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, вчора близько 16:00 з артилерії був обстріляний Вовчанськ, зруйновано будівлю магазину. Також з артилерії росіяни обстрілювали райони населених пунктів: Гоптівка, Гряниківка, Колодязне, Красне, Огірцеве, Стрілеча, Берестове, Кислівка та Першотравневе. 
  • «За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 78-річного мешканця Ізюмського району», – написав Синєгубов.
  • Він зазначив, що піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують розмінування звільнених територій області (за добу вони знешкодили 657 вибухонебезпечних предметів), проте мінна небезпека залишається високою. 
  • Зокрема, в Ізюмському районі на міні підірвався автомобіль зі співробітниками ДСНС. 
  • У результаті дві особи загинули, ще четверо дістали поранень.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА. Окупанти завдали ударів по українських містах за допомогою 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, із них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їх середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн.

Зеленський наголосив, що останніми атаками Росія хотіла спровокувати хаос в Україні та знищити енергетичні обʼєкти. За даними розвідки, Росія замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе, тож Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО та підготувати новий пакет санкцій проти РФ.

17 жовтня окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. Внаслідок атак Росії житловій, соціальній та енергетичній інфраструктурі України завдано збитків на сотні мільярдів доларів, повідомляє Офіс президента. 

Іран уже заявив, що не надавав Росії безпілотники для використання в Україні. Проте, за даними ЗМІ, Іран уже пообіцяв надати Росії ракети «земля-земля» на додачу до більшої кількості дронів-камікадзе, озброєння надійде максимум через 10 днів. Водночас міністри закордонних справ ЄС закликали до нових санкцій проти Ірану, якщо буде доведено причетність Тегерана до війни проти України.

За словами Зеленського, Росія знищує простір для переговорів масованими атаками на енергетичну інфраструктуру України, за останній тиждень РФ знищила майже третину українських електростанцій.

Сьогодні вранці окупанти завдали ракетного удару по школі в Запорізькій області, інформація про руйнування та жертви уточнюється.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні