Категорія
Новини
Дата

Nestlé розпочала будівництво фабрики за $45 млн на Волині

Компанія Nestlé розпочала будівництво нового виробничого майданчика у Смолигові Волинської області. У новий проєкт з розширення виробництва вермішелі буде інвестовано 40 млн швейцарських франків (близько $45 млн), йдеться у пресрелізі компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Для старту будівництва до Смолигова приїхав виконавчий віцепрезидент та СЕО Nestlé в зоні Європи Марко Сеттембрі. Разом із гендиректором Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі Алессандро Дзанеллі він підписав сертифікат, що засвідчує початок будівництва.
  • Нову фабрику в с. Смолигів Торчинської територіальної громади буде зведено поруч із дистрибуційним центром Nestlé, який працює тут вже понад 10 років. Виробництво продукції планується розпочати у першому кварталі 2024 року. 
  • Разом із фабрикою у Торчині виробнича мережа на Волині стане європейським регіональним хабом компанії для категорії кулінарних продуктів, йдеться у повідомленні компанії. 
  • У Nestlé заявляють, що у хабі буде працевлаштовано 1500 людей на виробництві, яке забезпечуватиме постачання продукції на ринок України та інші європейські ринки.
  • «Із самого початку на новому виробництві вже працюватиме близько 300 людей, що забезпечить подальший розвиток місцевої громади. Україна залишиться єдиним європейським центром виробництва вермішелі швидкого приготування для Nestlé, і виробничий хаб на Волині, безумовно, відіграватиме величезну роль для експорту до європейських країн цього сегменту», – зазначив Дзанеллі.

Контекст

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. Відтоді компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFÉ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч», а з 2018 року володіє 100% акцій підприємства. 

У травні 2003 року в Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». Наприкінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдинг» (ТМ «Торчин»). У 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна». 

У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Service (NBS Europe), що є одним із п’яти сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги з підтримки підрозділів компанії Nestlé у більш ніж 40 країнах світу.

Інвестиції у нове виробництво у Волинській області Nestlé анонсувала у грудні 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні