Категорія
Новини
Дата

Німеччина не відправлятиме військові літаки в Україну та планує енергетичну співпрацю з Канадою

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що країна точно не буде відправляти військові літаки до України. Про це він сказав після того, як США відхилили пропозицію Польщі про передачу літаків МіГ-29, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «Ми надали всі види оборонних матеріалів і відправили зброю, про яку ми вам говорили, але вірно і те, що ми повинні дуже ретельно обміркувати, що ми робимо конкретно, і, безумовно, військові літаки не є частиною цього», — заявив Шольц.
  • Також, відповідаючи на питання про те, чи виступає Німеччина категорично проти заборони на імпорт російських енергоносіїв, Шольц заявив, що вже кілька місяців працює над зниженням залежності країни від імпорту викопного палива.

Контекст:

Напередодні влада Польщі провела внутрішні консультації і вирішила невідкладно і безкоштовно розмістити всі свої винищувачі МіГ-29 на американській авіабазі Рамштайн в Німеччині. Згодом Офіс премʼєр-міністра Польщі у своєму офіційному мікроблозі Twitter, відповідаючи на твіт білоруського опозиційного видання NEXTA, повідомив, що літаки радянського виробництва Міг-29, що знаходяться на озброєнні ВПС Польщі, не будуть відправлені в Україну.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що члени НАТО, зокрема Польща, отримали «зелене світло» для відправки винищувачів в Україну.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні