Категорія
Новини
Дата

Німеччина перешкоджає зусиллям ЄС відключити «Сбербанк» від SWIFT – Bloomberg

Німеччина наполягає на тому, щоб найбільший російський банк ПАТ «Сбербанк» не відключали від SWIFT. Про це пише Bloomberg із посиланням на дипломатів, знайомих із цим питанням.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Німеччина неодноразово закликала до обережності щодо цього кроку під час дипломатичних зустрічей.
  • Позиція Німеччини створює ризик розколу в ключовому аспекті зусиль союзників – покарати Кремль за його війну проти України, пише видання.
  • Інші великі західноєвропейські уряди, включно з Італією, підтримають відключення «Сбербанку» від SWIFT, якщо буде єдина позиція.
  • «Після того, як Німеччина несподівано пообіцяла постачати зброю Україні та збільшити витрати на оборону, країна знову піддається критиці. Вона прагне захистити свою економіку, яка покладається на Росію в більш ніж половині поставок газу та більше третини нафти», — пише видання.

Контекст:

«Сбербанк», у портфелі якого більш ніж половина російських роздрібних депозитів, був виключений з початкового списку банків, які відключать з SWIFT. Причиною стало рішення про захист операцій, повʼязаних з енергетикою. Канцлер Олаф Шольц також публічно виступив із закликом до стриманості санкцій, які можуть вплинути на енергетику.

Німеччина перешкоджає зусиллям ЄС відключити «Сбербанк» від SWIFT – Bloomberg /Фото 1

Цього тижня він заявив, що виступає проти припинення поставок з Росії, називаючи поставки нафти й газу «суттєво важливими» для європейської економіки, давши зрозуміти, що продовження імпорту енергоносіїв є «свідомим рішенням», пише Bloomberg.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні