Категорія
Новини
Дата

Німецький Deutsche Bank вивіз половину IT-фахівців із Росії до Німеччини – FT

1 хв читання

Найбільший банківський концерн Німеччини Deutsche Bank перемістив половину російських програмістів та їхні сім'ї до Берліна протягом останніх кількох місяців. Про це пише Financial Times.

Ключові факти

  • До початку вторгнення РФ в Україну в московському та петербурзькому офісах банку працювало близько 1500 розробників. З березня спеціальна команда банку зі співробітниками з відділу кадрів, юристів та IT-відділу займалася їхньою релокацією. На переїзд погодилося близько половини IT-фахівців, вони переїжджають до Берліна разом зі своїми сімʼями. Загалом Росію залишають близько 2000 людей, пише FT.
  • Банк побоювався, що російські спецслужби можуть скористатися релокацією, щоб впровадити шпигунів у його офіс у Берліні, тому «працював у режимі підвищеної уваги до кібербезпеки», перевіряв біографію своїх IT-фахівців та весь код, написаний ними у Росії, розповів співрозмовник газети.
  • Зазначається, що багато співробітників, які переїхали до Німеччини, «пропрацювали у нас близько 20 років». «Ми знаємо їх особисто дуже добре і вже багато років», – зазначив він.
  • За словами співрозмовника, банк проводить релокацію відповідно до усіх російських законів, побоюючись можливих заходів у відповідь з боку влади щодо співробітників, що залишилися в країні.
  • Оскільки російські кордони залишалися відкритими, сам переїзд проходив «гладко»: більшість співробітників прилетіли до Берліна через Гельсінкі і змогли розпочати роботу незабаром після переїзду, кажуть джерела.
  • При цьому банк поки не повідомляв, що планує робити з IT-фахівцями, що залишилися в Росії. «Ми продовжуємо вивчати наші можливості», – заявив FT неназваний топменеджер німецької кредитної організації. 

Контекст

Ще з березня у Росії спостерігається відтік кадрів у галузі інформаційних технологій – з країни виїхали до 70 000 ІТ-фахівців станом на 22 березня.

Російська дочірня структура Google перевезла частину співробітників з Росії в Дубай. Тих, які не погодилися на релокацію, звільнять з компанії. Відповідно, в російській Google не залишиться співробітників, і вона найближчим часом припинить свою комерційну діяльність.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні