Категорія
Новини
Дата

Німецький Deutsche Bank вивіз половину IT-фахівців із Росії до Німеччини – FT

Найбільший банківський концерн Німеччини Deutsche Bank перемістив половину російських програмістів та їхні сім'ї до Берліна протягом останніх кількох місяців. Про це пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • До початку вторгнення РФ в Україну в московському та петербурзькому офісах банку працювало близько 1500 розробників. З березня спеціальна команда банку зі співробітниками з відділу кадрів, юристів та IT-відділу займалася їхньою релокацією. На переїзд погодилося близько половини IT-фахівців, вони переїжджають до Берліна разом зі своїми сімʼями. Загалом Росію залишають близько 2000 людей, пише FT.
  • Банк побоювався, що російські спецслужби можуть скористатися релокацією, щоб впровадити шпигунів у його офіс у Берліні, тому «працював у режимі підвищеної уваги до кібербезпеки», перевіряв біографію своїх IT-фахівців та весь код, написаний ними у Росії, розповів співрозмовник газети.
  • Зазначається, що багато співробітників, які переїхали до Німеччини, «пропрацювали у нас близько 20 років». «Ми знаємо їх особисто дуже добре і вже багато років», – зазначив він.
  • За словами співрозмовника, банк проводить релокацію відповідно до усіх російських законів, побоюючись можливих заходів у відповідь з боку влади щодо співробітників, що залишилися в країні.
  • Оскільки російські кордони залишалися відкритими, сам переїзд проходив «гладко»: більшість співробітників прилетіли до Берліна через Гельсінкі і змогли розпочати роботу незабаром після переїзду, кажуть джерела.
  • При цьому банк поки не повідомляв, що планує робити з IT-фахівцями, що залишилися в Росії. «Ми продовжуємо вивчати наші можливості», – заявив FT неназваний топменеджер німецької кредитної організації. 

Контекст

Ще з березня у Росії спостерігається відтік кадрів у галузі інформаційних технологій – з країни виїхали до 70 000 ІТ-фахівців станом на 22 березня.

Російська дочірня структура Google перевезла частину співробітників з Росії в Дубай. Тих, які не погодилися на релокацію, звільнять з компанії. Відповідно, в російській Google не залишиться співробітників, і вона найближчим часом припинить свою комерційну діяльність.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні