Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» за пів року доставила 170 млн відправлень. Це на 9% більше від показника довоєнного 2021 року

За перше півріччя «Нова пошта» доставила на 9% більше відправлень, ніж за аналогічний період 2021 року, – до 170 млн. За звітний період компанія вийшла на ринок чотирьох країн та відкрила 21 закордонне відділення, йдеться у пресрелізі НП.

Ключові факти

  • «Нова пошта» збільшила за цей період кількість відділень різного типу на 935 одиниць. Загальна кількість відділень перевищує 10 000, а поштоматів – 14 000.
  • За перше півріччя компанія доставила 4,2 млн міжнародних посилок. Українці частіше, ніж до повномасштабної війни, користувалися NP Shopping – сервісом купівлі на міжнародних сайтах: кількість таких посилок зросла на 34% у порівнянні з тим самим періодом 2021-го. Найбільш популярними країнами, з яких українці замовляли покупки, залишаються Китай та США, а улюбленими закордонними магазинами українців – Aliexpress, Amazon, 6pm, iHerb, eBay.
  • Власна авіакомпанія Supernova Airlines здійснила 14 рейсів та доставила 250 000 міжнародних відправлень.
  • Також «Нова пошта» продовжує міжнародну експансію. За березень – червень компанія вийшла на ринок чотирьох країн та відкрила 21 відділення у Литві, Чехії, Румунії, Німеччині та Польщі. 
  • Компанія сплатила 5,1 млрд грн податків та зборів за перше півріччя цього року, що на 75% більше в порівнянні із тим самим періодом 2022 року.

Контекст

Торік «Нова пошта» доправила 6,5 млн міжнародних посилок, що на 30% менше, ніж у 2021-му (9,3 млн). При цьому кількість посилок з України зросла у пʼять разів порівняно з минулим роком. Найбільше посилок доставлено в Польщу та Німеччину, повідомила пресслужба компанії. Саме ці країни прийняли найбільше українців (за оцінкою НП – 4 млн).  

У 2023-му компанія планує вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямів. 

Засновники «Нової пошти» Вячеслав Климов і Володимир Поперешнюк стали підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine

Минулого місяця компанія відкрила свої перше відділення в Чехії та Румунії. Перше відділення Nova Post у Німеччині розпочало роботу у Берліні 30 червня.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні