Категорія
Новини
Дата

ОАЕ відправляють в Україну 2500 генераторів у рамках програми на $100 млн

Об'єднані Арабські Емірати доставлять в Україну 2500 побутових генераторів у рамках гуманітарної програми на $100 млн. Про це повідомили у пресслужбі Фонду держмайна України, команда якого займається доставкою обладнання.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • До Варшави вже прибув перший борт допомоги із 1200 генераторами для України. Другий літак з ОАЕ з такою самою кількістю генераторів очікується на початку січня.
  • Як зазначили у ФДМУ, генератори передадуть установам охорони здоровʼя, освіти, а також обʼєктам критичної інфраструктури в регіонах, які постраждали від російської агресії, – у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Одеській та Київській областях.
  • Логістика в українські області забезпечується «Укрзалізницею» та Державним агентством стратегічних резервів Польщі.
  • У коментарі Forbes у ФДМУ уточнили, що голова Фонду Рустем Умєров займався переговорами щодо постачання гуманітарної допомоги з ОАЕ, яка розрахована на кілька місяців. Загальна сума програми – $100 млн. Генератори – це лише частина цієї програми.
  • ФДМУ – розпорядник, відповідальний за логістику та дистрибуцію генераторів з ОАЕ. Раніше Фонд зібрав інформацію про потреби релевантних міністерств та облдержадміністрацій, а зараз відправляє обладнання в регіони за цими потребами, пояснили у ФДМУ.
Генератори з ОАЕ

Фото: пресслужба ФДМУ

Контекст

На початку листопада Кабмін звільнив від сплати ПДВ і ввізного мита важливі для проходження цього опалювального сезону товари: газогенератори, електричні двигуни і генератори, електрогенераторні установки та електричні перетворювачі, що обертаються, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла.

За листопад в Україну ввезено 352 300 генераторів та інших товарів, щодо яких було запроваджено податкову пільгу.

13 грудня Верховна Рада скасувала податки на імпорт генераторів та терміналів Starlink, а також дозволила зберігати до 2 т пального без ліцензії.

Минулого тижня Rakuten Group Inc. (власник Viber) у співпраці з Koshin Ltd. заявив, що до кінця року доставить з Японії 500 електрогенераторів виробництва Koshin як гуманітарну допомогу Україні.

Україна вже отримала від партнерів понад 200 вантажів із енергетичним обладнанням. Півмільйона генераторів завезли бізнес і самі українці, сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 23 грудня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні