Категорія
Новини
Дата

ОАЕ відправляють в Україну 2500 генераторів у рамках програми на $100 млн

1 хв читання

Об'єднані Арабські Емірати доставлять в Україну 2500 побутових генераторів у рамках гуманітарної програми на $100 млн. Про це повідомили у пресслужбі Фонду держмайна України, команда якого займається доставкою обладнання.

Ключові факти

  • До Варшави вже прибув перший борт допомоги із 1200 генераторами для України. Другий літак з ОАЕ з такою самою кількістю генераторів очікується на початку січня.
  • Як зазначили у ФДМУ, генератори передадуть установам охорони здоровʼя, освіти, а також обʼєктам критичної інфраструктури в регіонах, які постраждали від російської агресії, – у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Одеській та Київській областях.
  • Логістика в українські області забезпечується «Укрзалізницею» та Державним агентством стратегічних резервів Польщі.
  • У коментарі Forbes у ФДМУ уточнили, що голова Фонду Рустем Умєров займався переговорами щодо постачання гуманітарної допомоги з ОАЕ, яка розрахована на кілька місяців. Загальна сума програми – $100 млн. Генератори – це лише частина цієї програми.
  • ФДМУ – розпорядник, відповідальний за логістику та дистрибуцію генераторів з ОАЕ. Раніше Фонд зібрав інформацію про потреби релевантних міністерств та облдержадміністрацій, а зараз відправляє обладнання в регіони за цими потребами, пояснили у ФДМУ.
Генератори з ОАЕ

Фото: пресслужба ФДМУ

Контекст

На початку листопада Кабмін звільнив від сплати ПДВ і ввізного мита важливі для проходження цього опалювального сезону товари: газогенератори, електричні двигуни і генератори, електрогенераторні установки та електричні перетворювачі, що обертаються, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла.

За листопад в Україну ввезено 352 300 генераторів та інших товарів, щодо яких було запроваджено податкову пільгу.

13 грудня Верховна Рада скасувала податки на імпорт генераторів та терміналів Starlink, а також дозволила зберігати до 2 т пального без ліцензії.

Минулого тижня Rakuten Group Inc. (власник Viber) у співпраці з Koshin Ltd. заявив, що до кінця року доставить з Японії 500 електрогенераторів виробництва Koshin як гуманітарну допомогу Україні.

Україна вже отримала від партнерів понад 200 вантажів із енергетичним обладнанням. Півмільйона генераторів завезли бізнес і самі українці, сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 23 грудня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні