Категорія
Новини
Дата

В Україну прибуло понад 200 вантажів з енергетичним обладнанням – Шмигаль

1 хв читання

Україна отримала від партнерів понад 200 вантажів з енергетичним обладнанням. Пів мільйона генераторів завезли бізнес і самі українці, сказав премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 23 грудня. 

Ключові факти 

  • За словами премʼєра, щодня в Європі та у світі з’являються нові ініціативи на підтримку України й українців. «Вже прибуло понад 200 вантажів з енергетичним обладнанням. Євросоюз пообіцяв мобілізувати для нас 900 генераторів. Дякуємо та цінуємо цей жест солідарності», – наголосив Шмигаль.
  • Він зазначив, що 500 000 переважно малопотужних генераторів завезли в Україну цього року бізнес і люди. «Додатково партнери дають нам великі генераторні установки, які здатні живити важливі об’єкти. Наприклад, медичні заклади чи насосні станції водоканалів», – додав голова уряду.

Контекст 

На початку листопада Кабмін звільнив від сплати ПДВ та ввізного мита важливі для проходження цього опалювального сезону товари: газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки й обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла.

За листопад в Україну було ввезено 352 300 генераторів та інших товарів, щодо яких було запроваджено податкову пільгу. 

13 грудня Верховна Рада скасувала податки на імпорт генераторів і терміналів Starlink, а також дозволила зберігати до 2 т пального без ліцензії.

Напередодні повідомлялося, що Rakuten Group Inc. (власник Viber) у співпраці з Koshin Ltd. до кінця року доставлять з Японії 500 електрогенераторів виробництва Koshin як гуманітарну допомогу Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні