Категорія
Новини
Дата

В Україну прибуло понад 200 вантажів з енергетичним обладнанням – Шмигаль

Україна отримала від партнерів понад 200 вантажів з енергетичним обладнанням. Пів мільйона генераторів завезли бізнес і самі українці, сказав премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 23 грудня. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • За словами премʼєра, щодня в Європі та у світі з’являються нові ініціативи на підтримку України й українців. «Вже прибуло понад 200 вантажів з енергетичним обладнанням. Євросоюз пообіцяв мобілізувати для нас 900 генераторів. Дякуємо та цінуємо цей жест солідарності», – наголосив Шмигаль.
  • Він зазначив, що 500 000 переважно малопотужних генераторів завезли в Україну цього року бізнес і люди. «Додатково партнери дають нам великі генераторні установки, які здатні живити важливі об’єкти. Наприклад, медичні заклади чи насосні станції водоканалів», – додав голова уряду.

Контекст 

На початку листопада Кабмін звільнив від сплати ПДВ та ввізного мита важливі для проходження цього опалювального сезону товари: газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки й обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла.

За листопад в Україну було ввезено 352 300 генераторів та інших товарів, щодо яких було запроваджено податкову пільгу. 

13 грудня Верховна Рада скасувала податки на імпорт генераторів і терміналів Starlink, а також дозволила зберігати до 2 т пального без ліцензії.

Напередодні повідомлялося, що Rakuten Group Inc. (власник Viber) у співпраці з Koshin Ltd. до кінця року доставлять з Японії 500 електрогенераторів виробництва Koshin як гуманітарну допомогу Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні