Категорія
Новини
Дата

Окупанти залишають мітки, щоб коригувати вогонь ворога. Офіційні джерела – про те, що робити, побачивши такі

Про кожну мітку необхідно повідомляти поліцію. Кожну важливо фіксувати та, якщо це можливо та безпечно, знищити самостійно.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Що говорять КМДА та Віталій Кличко

Закликаю киян бути особливо пильними: сповіщати про підозрілі предмети та мітки, які закладають диверсанти для коригування вогню ворога. Вони не є безпечними для укриття та перевезення пасажирів. 

Якщо ви бачите на будівлях, тротуарах чи зелених зонах так звані мітки, – одразу сповіщайте про них правоохоронців чи муніципальну охорону. Або самі зафарбовуйте чи засипайте землею. Це можуть бути хрестики, кола, нанесені фарбою для коригування вогню ворога. 

Мешканців багатоповерхових будинків, які мають доступ до виходу на дах, просимо терміново перевірити дахи на наявність міток. Буквально нещодавно ми отримали інформацію від мешканців одного з житлових комплексів столиці. Вони виявили чимало таких міток на території свого комплексу. Повідомили про них і оперативно самі почали зафарбовувати мітки диверсантів. 

У випадку, якщо будуть виявлені якісь позначки, – просимо засипати їх землею або чимось накрити.

Телефон муніципальної оборони: 044 366 88 88 

Виклик поліції: 102

Що говорить Нацполіція

Кіберполіція створила спеціальний бот для повідомлень про виявлені мітки, які окупанти лишають на дорогах: @ukraine_avanger_bot

Можна сфотографувати точки, і вони потраплять до єдиної бази на Google Maps. Фото необхідно робити через бот та додавати геомітку.

Що говорить Міністерство інфраструктури України

Закликаємо громадян допомогти нам: замазувати смолою, брудом, засипати землею позначки, які використовують диверсанти. Про кожну мітку, наголошуємо, потрібно повідомляти поліцію. 

Що говорять ЗСУ

Закликаємо зривати стрічки з дерев – адже це теж мітки окупанта. Також краще заклеювати мітки, ніж замальовувати, оскільки фарба все одно видима в ультрафіолеті.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні