Категорія
Новини
Дата

Пінчук на гроші від продажу скульптури Джеффа Кунса відкрив реабілітаційний центр. Обіцяє ще 10 протягом року

В Дніпрі відкрився реабілітаційний центр мережі Recovery, заснованої Віктором та Оленою Пінчуками. До кінця року планується відкрити ще 10 таких закладів по всій країні. На проєкт Recovery засновники спрямували $11,5 млн, які виручили від продажу скульптури художника Джеффа Кунса на аукціоні Christie’s, йдеться у пресрелізі проєкту. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Інноваційний центр реабілітації для поранених військових у Дніпрі – перший центр національної мережі Recovery. Засновники обіцяють, що до кінця поточного року 10 центрів Recovery запрацюють у Вінницькій, Дніпропетровській, Київській, Львівській, Одеській (два центри), Рівненській, Хмельницькій та Черкаській областях. На проєкт Recovery засновники вже направили $11,5 млн, йдеться у пресрелізі.
  • У центрі Recovery встановлено сучасне фізеотерапевтичне обладнання, зали фізичної реабілітації оснащені інноваційним обладнанням з віртуальною реальністю, яке забезпечує зворотний зв’язок з пацієнтом. 
  • Комплекс тренажерів та апаратів для реабілітації покриває весь спектр можливих функціональних порушень пацієнтів (зокрема, отриманих внаслідок мінно-вибухових травм) і на високому технологічному рівні допомагає відновлювати їх, зазначають у мережі Recovery. 
  • В центрі Recovery в Дніпрі перші пацієнти вже проходять реабілітацію. Центр облаштований 30 ліжками, тож за рік понад 600 військових, які отримали поранення, зможуть отримати тут комплексну реабілітаційну допомогу, йдеться у повідомленні. Загалом реабілітаційну допомогу в центрах Recovery по всій країні зможуть отримати понад 11 000 пацієнтів на рік.

Контекст

У Лондоні 28 червня 2022 року подружжя Пінчуків представило на аукціоні Christie’s відому скульптуру «Мавпа із повітряних куль (пурпурна)» американського художника Джеффа Кунса. Скульптура була продана за $11,5 млн. Всі ці кошти спрямовані на проєкт Recovery. Він включає створення національної мережі реабілітаційних центрів для важкопоранених, реабілітацію військових у партнерських клініках, складне протезування військових, а також міжнародні освітні програми для фахівців-реабілітологів та інше.

Протягом 2023 року мережа Recovery включатиме 10 центрів на базі державних медичних закладів у Вінницькій, Дніпропетровській (два центри), Київській, Львівській, Одеській (два центри), Рівненській, Хмельницькій та Черкаській областях. В якості партнерських закладів обрано основні госпітальні бази в цих регіонах для надання реабілітаційної допомоги військовослужбовцям. В окремих закладах реабілітаційні відділення створюються з нуля, в більшості – в межах проєкту планується збільшувати потужність відділень і ліжковий фонд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні