Категорія
Новини
Дата

План Маршалла для України. Уряд створить чотири фонди для відновлення країни — Шмигаль

1 хв читання

За дорученням президента України уряд починає працювати над створенням 4-х фондів. Кошти цих фондів підуть на відновлення України, заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль у зверненні 3 березня.

Ключові факти

  • Перший – Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури. «Ми поновимо все, що зруйнували російські окупанти. Кожен будинок, кожну квартиру, кожну школу, кожен дитячий садок та лікарню! Кожен міст і дорогу!», – заявив премʼєр.
  • Другий – Фонд оновлення та трансформації економіки. За словами Шмигаля, Україна звернеться до партнерів, щоб схвалити український План Маршалла, щоб будувати нову європейську країну.
  • Третій — Фонд обслуговування та погашення боргу.
  • Четвертий – Фонд підтримки постраждалого бізнесу. «Усі ми бачимо, скільки підприємців, компаній допомагають сьогодні нашим військовим, лікарям, звичайним українцям. Всі обʼєдналися заради спільної мети вигнати ворога з нашої землі. І ми розуміємо, що наше завдання – допомогти бізнесу повернутися до нормальної роботи, нормального життя, нормального існування», – сказав Шмигаль.

Контекст:

Раніше Forbes писав, як банки та торгівельні мережі адаптуються до війскового часу. Приватні та державні компанії скасовують комісії за безготівкові розрахунки та видають готівку прямо на касах.

Як допомагають Україні бізнесмени із списку Forbes, читайте тут.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні