Категорія
Новини
Дата

Постачальник Apple в Індії планує збільшити штат співробітників до 25 000

Фінська компанія Salcomp, постачальник Apple, планує подвоїти штат співробітників у Індії до 25 000 осіб протягом наступних трьох років, а також очікує, що річний дохід у країні становитиме не менше $2–3 млрд до 2025 року, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Плани були оголошені на тлі того, що Apple переносить виробництво з Китаю після суворих блокувань та обмежень, повʼязаних із COVID, а також у звʼязку зі зростанням торгової та геополітичної напруги між Пекіном та Вашингтоном.
  • «Весь ланцюжок поставок зараз ніби шукає альтернативу. Й Індія готова стати однією з найкращих альтернатив», – сказав Сасікумар Гендхем, керуючий директор Salcomp Manufacturing India. За його словами, весь світ залежав від Китаю протягом останніх кількох десятиліть, і «настав час дійсно диверсифікуватися».
  • Компанія Apple зробила велику ставку на Індію з того часу, як у 2017 році почала складання iPhone в країні через Wistron, а потім Foxconn відповідно до зусиль уряду Індії з розвитку місцевого виробництва. Гендхем повідомив агентству Reuters, що Salcomp відіграватиме «значну роль» у ланцюжку поставок Apple.
  • У Salcomp зараз працює близько 12 000 осіб на заводі в Ченнаї, де виробляються в основному зарядні пристрої, а також інші деталі для смартфонів. Salcomp розпочав роботу в Ченнаї в 2020 році, досягнувши угоди роком раніше про придбання обʼєкта, який раніше належав фінському виробнику телекомунікаційного обладнання Nokia.
  • За словами Гендхема, він очікує, що до 2025 року індійський бізнес принесе щонайменше $2–3 млрд доходу порівняно з менш ніж 40 млрд рупій ($484 млн) на сьогодні.
  • Як повідомило агентство Reuters минулого року, Foxconn також планує вчетверо збільшити штат співробітників на своєму заводі з виробництва iPhone в Індії протягом двох років.

Контекст

Продаж смартфонів у Китаї пережив рекордне падіння у 2022 році, впавши на 13% до найнижчого рівня за десятиліття, оскільки заходи боротьби з COVID та уповільнення економіки підірвали попит споживачів. Загалом падіння продажів смартфонів у Китаї відбило глобальні показники сектору. За даними IDC, у 2022 році світові постачання смартфонів досягли 1,2 млрд штук, це є найнижчим показником з 2013 року, а річний спад становитиме понад 11%.

Напередодні Apple повідомила про сукупну виручку в розмірі $117,2 млрд за останній квартал 2022 року, що на 5,5% менше, ніж за той самий період 2021 року, і нижче за прогнози аналітиків у $121,1 млрд. Значні збої в ланцюжку постачань у Китаї призвели до затримки поставок iPhone під час важливого святкового періоду.

У Apple були важкі кілька місяців після заворушень на заводах у Китаї, внаслідок яких 6 листопада компанія випустила рідкісне попередження про те, що виробництво iPhone зіткнеться зі «значними» збоями. Акції компанії впали на понад 20% за останні 12 місяців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні