Категорія
Новини
Дата

Пожеж у районі ЧАЕС немає. Інформація неправдива – ДСНС

Масштабних пожеж та загорянь у Чорнобильській зоні відчуження немає, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій. Раніше ЗМІ та соцмережі оприлюднили неправдиву інформацію щодо пожеж з посиланням на різні офіційні джерела.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Станом на 7:57 28 березня, ДСНС фіксує відсутність пожеж та загорань в Зоні відчуження та безумовного відселення у Чорнобильській зоні. Інформація базується на даних супутникових знімків викидів тепла та їх потужностей.
Пожеж у районі ЧАЕС немає. Інформація неправдива – ДСНС /Фото 1

Фото: пресслужба ДСНС

  • ДСНС закликало не поширювати неперевірену інформацію та слідкувати лише за офіційними джерелами.

Контекст

Раніше українські ЗМІ оприлюднили інформацію про 31 пожежу у лісах загальною площею понад 10 000 га у районі Чорнобільської атомної станції. Пожежі могли початися через бойові дії, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook. За іншими джерелами, пожеж було сім: про це повідомляв сайт Верховної Ради з посиланням на дані супутникових знімків Sentinel-2 європейського космічного агентства (ESA).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні