Категорія
Новини
Дата

Росія 26 червня випустила по Києву ракет на $50-80 млн. Оцінка Forbes

Вартість ракет, якими російські війська вдарили по Києву 26 червня, становить $50-80 млн, підрахував Forbes.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Точна кількість ракет, які було випущено агресором по Києву 26 червня невідома. За наявною інформацією, могло бути 4-6 ракет.
  • Обстріл росіяни вели з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х-101 з району Каспійського моря, повідомляв речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 
  • Щонайменше одна ракета була збита в Київській області, ще одна потрапила у житловий будинок у Шевченківському районі столиці, третя — в дитячий садок, доля інших невідома. 
  • Пізніше повідомлялося про ще два вибухи, але чи були це влучання ракет або робота ППО по ракетах чи безпілотниках — не відомо.
  • Forbes оцінює вартість ракет, випущених по Києву 26 червня, у $50-80 млн.

Контекст

Х-101 (вимовляється Ха-101) — одна з найдорожчих ракет. Це стратегічна крилата ракета класу повітря-земля з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. 

У ракеті є комбінована система наведення для ураження цілі: інерційна система з оптико-електронною корекцією, а в кінцевій ділянці використовується самонаведення. Х-101 отримує комплексну інформацію і за маршрутом, і за координатами цілі. Ракета може змінити ціль навіть після запуску на відміну від озброєння попередніх поколінь.

У березні Путін був «розлючений», дізнавшись, що росіяни обстріляли Вінницький аеропорт найціннішими ракетами Х-101, яких у Росії не більше тисячі, повідомляв Bellingcat.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні