Категорія
Новини
Дата

Росія обов’язково заплатить за збитки – механізми будуть. Міністр юстиції радить бізнесу збирати докази

У майбутньому зʼявляться механізми стягнення з РФ грошей на користь українського бізнесу за збитки, заподіяні через військову агресію, сказав в інтервʼю «Forbes Україна» міністр юстиції Денис Малюська. Він радить зібрати максимальну кількість доказів та документів для подання до Європейського суду з прав людини.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фізичні та юридичні особи, а також великий бізнес можуть подавати заяви про компенсацію через Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ). Такі рішення не будуть миттєвими, можуть минути роки.
  • Зараз виплата великої суми Росією через ЄСПЛ виглядає сумнівною, але на момент ухвалення рішень усе може змінитися, вважає Малюська. «Будуть механізми, як за таким рішенням примусово чи добровільно-примусово можна стягнути гроші на користь українського бізнесу. Ми не маємо сумнівів, що такі виплати будуть», – сказав він.
  • Міністр юстиції радить бізнесу зібрати максимальну кількість доказів та документів. Пакет документів залежить від кожного конкретного випадку.
  • Один документ потрібно буде відправити до ЄСПЛ, а з іншим прийти до Мінюсту, Мінекономіки чи Київської школи економіки, де звернення зафіксують. Після цього представникам бізнесу потрібно буде чекати сигналу, куди ці документи подавати, пояснив Малюська.

Пʼять способів посадити Путіна на лаву підсудних та як змусити Росію заплатити за зруйновану економіку. Інтервʼю з міністром юстиції Денисом Малюською

Контекст

Місяць війни Україні обходиться в близько $10 млрд, заявили раніше в Мінфіні.

На 1 квітня сума збитків для інфраструктури України вже сягнула понад $68,2 млрд, або майже 2 трлн грн. Загальні втрати, завдані в ході війни, становлять $564–$600 млрд, підрахував проєкт «Росія заплатить».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні