Категорія
Новини
Дата

Росіянам заборонили інвестувати в іноземні компанії без дозволу центробанку

Президент РФ Володимир Путін до кінця року заборонив без дозволу Банку Росії російським компаніям та росіянам операції з оплати частки, вкладу чи паю у майні іноземних компаній, ідеться в його указі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Окрема це належить операціям, які стосуються оплати резидентом частки, вкладу, паю у майні (статутному чи складовому капіталі, пайовому фонді кооперативу) юридичної особи — нерезидента; внеску резидентом нерезиденту у межах виконання договору простого товариства з інвестуванням у формі капітальних вкладень (договору про спільну діяльність).

Контекст:

Раніше російський Сбербанк припинив здійснювати перекази фізосіб до інших банків у доларах США, фунтах стерлінгів, датських та шведських кронах, канадських доларах, пише Інтерфакс. У цих валютах фізособи також не зможуть отримати перекази з інших російських та зарубіжних банків на рахунок Сбербанку.

Перекази стали недоступними для фізосіб після набуттям чинності з 18 березня санкційних обмежень на валютні операції з кореспондентськими рахунками в американських банках.

Через Сбербанк можна відправляти перекази в інші банки як по Росії, так і за кордон у рублях, євро, ієнах, швейцарських франках, норвезьких кронах і сінгапурських доларах. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні