Категорія
Новини
Дата

Російські ракети виходять з ладу до 60% випадків – Reuters

Російські ракети виходять з ладу до 60% випадків в Україні, розповіли Reuters троє американських чиновників, які мають стосунок до розвідки. Це може пояснити малий прогрес просування російських військ, кажуть вони.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • З тих пір, як президент Володимир Путін віддав наказ почати війну в Україні, Росія не змогла досягти основної цілі – нейтралізувати військово-повітряні сили українців, – незважаючи на значно більші війська.
  • Однією з причин може бути висока вірогідність помилки під час запуску ракет. Американські чиновники, які говорили з Reuters, оцінюють вірогідність невдач у 60%. Вони не надали доказів і не розкрили, чому саме російські ракети так часто виходять з ладу.
  • Рівень невдач Росії змінюється щодня, пише Reuters, і залежить від типу ракети, що запускається.
  • Помилкою можуть вважатися невдачі в запуску або відмова ракети вибухнути при ударі.
  • За словами експертів, яких опитав Reuters, будь-який рівень відмов більше 20% вважається високим.
  • Речник Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати ситуацію з ракетами і запропонував Reuters звернутися до міністерства оборони, яке не відповіло на телефонні дзвінки та письмовий запит про коментар.

Контекст:

За оцінками Пентагону, Росія запустила в Україну понад 1100 ракет усіх видів з початку війни. Невідомо, скільки з них потрапили до своїх цілей, а скільки ні.

Росія зазвичай запускає в Україну два типи крилатих ракет – Х-555 і Х-101, за даними розвідки. Міноборони США вважає, що у військ РФ закінчуються крилаті ракети, пише CNN.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні