Категорія
Новини
Дата

Російські війська вторглися на обʼєкти ГТС, є загроза постачання газу в Україні та Європі – Оператор ГТС

Російські окупанти вторглися на об’єкти газотранспортної системи України. Є загроза транспортуванню газу в Україні та Європі, повідомляє Оператор ГТС.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Оператор ГТС України повідомляє про спроби російський військових та озброєних угруповань ЛНР потрапити на територію компресорних станцій Новопсков Луганської області, Куп’янськ Харківської області, а також здійснити втручання в роботу об’єктів ГТС.
  • Компанія наголошує, що втручання в технологічні процеси роботи ГТС створює значні ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі і може призвести до технологічної катастрофи в регіоні.
  • ОГТСУ вимагає, щоб військові та озброєні угрупування «негайно залишили території компресорних станцій та припинили будь-які спроби впливати на роботу ГТС».

Контекст:

Про надзвичайну ситуацію та загрозу, що склалася, компанія повідомила правоохоронні органи, уповноважені органи державної влади, а також ПАТ «Газпром». У «Газпрому» діє довгострокове бронювання українських потужностей обсягом 40 млрд куб. м – це 109 млн куб. м на добу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні