Категорія
Новини
Дата

Російський центробанк порадив брати готівку і картку «Мир» для платежів за кордоном. Випущені картки далі працюватимуть у Росії

Центробанк Росії повідомив, що картки міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard працюватимуть у країні до закінчення терміну придатності. Покупки у закордонних інтернет-магазинах та використання карт за кордоном будуть недоступні. ЦБ порадив росіянам брати готівку та картку місцевої платіжної системи «Мир» для платежів за кордоном

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Картки Visa і Mastercard, які уже випустили російські банки, працюватимуть на території Росії до завершення терміну придатності. Національна система платіжних карт продовжує обробляти операції за цими картками всередині країни.
  • Росіяни зможуть здійснювати операції в банкоматах, розплачуватися карткою та переводити кошти з картки на карту всередині Росії.
  • Покупки в іноземних інтернет-магазинах по картах Visa і Mastercard та використання карт за кордоном будуть недоступні.
  • Центробанк Росії радить брати з собою готівку під час поїздок за кордон.
  • Росіяни також можуть користуватися карткою російської платіжної системи «Мир» у країнах, де вона доступна: Туреччина, Вʼєтнам, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикістан, невизнані республіки Південної Осетії та Абхазії.

Контекст

Міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard зупиняють усі операції в Росії, повідомляє Bloomberg і Mastercard у своєму прессрелізі. Картки платіжних систем, випущені російськими банками, не будуть працювати за кордоном. Водночас у Росії не будуть працювати картки Visa i Mastercard, випущені поза РФ.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні