Категорія
Новини
Дата

Російський «Яндекс» переводить працівників на віддалену роботу. З листопада компанія подешевшала майже впʼятеро

Російський пошуковик «Яндекс» розіслав працівникам листа з повідомленням про перехід на віддалену роботу. Офіційна причина: щоб «підтримати їхній емоційний стан», пише РБК з посиланням на документ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Неофіційно співробітники повідомляють про інші причини. За словами одного з працівників «Яндекса», якого цитує РБК, у компанії діє система опціонів, а динаміка ціни акцій залишає мало шансів на можливість отримати дохід. Про урізання зарплат наразі не йдеться.
  • Віддаленою роботою вирішили покращити «емоційний стан» персоналу, тому що «багатьом зараз емоційно важко і, зокрема, хотілося б бути більше із сімʼєю», ідеться у листі. На найближчому «Хуралі» – розмові співробітників з менеджментом – обговорюватиметься «проблема падіння доходу співробітників».
  • «Війна руйнує, робить життя та душі людей гіршими. Незалежно від того, де ви знаходитесь, яка у вас позиція, якою ви є національності – війна однаково руйнівна для всіх. Я дуже сподіваюся і чекаю, що військові дії буде зупинено», – пише Худавердян.

Контекст:

Коли Путін підписав указ про визнання так званих «Л/ДНР», 21 лютого акції впали на 10,5%. 24 лютого, коли Росія почала повномасштабний наступ на всю територію України, акції впали на 42,72% – з $34,04 до $14,7. Станом на 27 лютого вартість однієї акції – $18,94, капіталізація компанії просіла до $6,79 мдрд. Найдорожче «Яндекс» коштував в листопаді 2021-го – $30 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні