Категорія
Новини
Дата

Розробник ігор Wargaming оцінив втрати від виходу з Росії та Білорусі у $250 млн

Розробник компʼютерних ігор Wargaming внаслідок виходу з ринків Росії та Білорусі втратив $250 млн. Компанія з 31 березня минулого року не інвестує і не отримує жодних грошей з цих ринків, повідомив в інтервʼю AIN CFO Wargaming Ендрю Тінні.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Тінні, бізнес у РФ і Білорусі було передано локальному менеджменту «за нульову вартість, без боргів і без умов повернення». 
  • «Ми зареєстрували продаж бізнесу в Росії та завершили усі формальності за вісім днів до того, як там прийняли закон, що обмежував міжнародні бізнеси у виході з того ринку», – зазначив Тінні.
  • Коментуючи втрати від виходу з цих ринків, топменеджер сказав, що оцінки компанії виявилися дуже точні, в межах 3% для доходу за фіскальний рік, що завершується 23 березня. 
  • «Через це рішення (вийти з РФ та РБ – ред.) ми втратили $250 млн. Проте нам вдалося стабілізувати витрати та операції через передачу активів, екзити, і до серпня 2022 року ми знов вийшли на беззбитковість», – наголосив Тінні.
  • Він також розповів, що дві третини співробітників Wargaming перед вторгненням були в Росії, Білорусі та Україні (близько 3400 людей із загальної кількості у 5400). 
  • «Велика частка співробітників лишилася у Росії з Lesta Studio. Тож загальна кількість співробітників у нас через вихід з РФ та РБ знизилася до 2800, але уже до вересня 2022 року повернулася до більше ніж 3300», – зазначив Тінні.
  • Також, за його оцінками, компанія втратила 5 млн користувачів внаслідок цього рішення у обох країнах. «Росія та Білорусь були значними ринками для нас, зокрема і з точки зору користувацької бази», – додав він.

Контекст

Wargaming – розробник таких ігор, як World of Tanks, Master of Orion та інших. Компанію заснував у 1998 році білорус Віктор Кислий.

За даними компанії аудиторія ігор охоплює понад 200 млн користувачів на всіх великих ігрових платформах.

Київська студія Wargaming – одна з перших ігрових компаній в Україні. Сьогодні це понад 500 спеціалістів, які розробляють вже відомі у світі тайтли – World of Tanks та World of Warplanes, а також створюють нові, ще неанонсовані ігри, йдеться на сайті студії.

Напочатку квітня 2022 року Wargaming повідомила, що залишає ринок Росії та Білорусі. Ігровий бізнес компанія передала місцевому керівництву Lesta Studio.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні