Категорія
Новини
Дата

СБУ та ДБР проводять обшуки на регіональних митницях. Оборудки оцінюють в 10 млрд грн на місяць

СБУ та ДБР разом з Офісом Генерального прокурора проводять масштабну спецоперацію. Проходять обшуки на кількох регіональних митницях України, йдеться в повідомленні СБУ і ДБР.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Розпочалися обшуки у Центральному апараті Державної митної служби та Волинській, Житомирській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Одеській, Київській, Рівненській і Закарпатській регіональних митницях України.
  • За попередніми оцінками ДБР, щомісячно оборудки на митниці вимивали з держбюджету до 10 млрд грн. «Це – третина від того, що мала б збирати установа протягом місяця, тобто, кожна третя гривня з митних зборів йшла до кишень корупціонерів», – заявляють в бюро.
  • В СБУ повідомили, що встановлено близько 50 суб’єктів господарської діяльності, які допомагали митникам реалізовувати тіньові схеми. 
  • Наразі їхня діяльність заблокована. Співробітники правоохоронних органів працюють на окремих ділянках державного кордону України та у пунктах пропуску для припинення незаконної діяльності й ліквідації контрабандних схем.
  • «Після завершення першочергових слідчих дій буде надана більш детальна інформація щодо вчинення корупційних правопорушень працівниками Держмитслужби та діяльності її територіальних органів», – йдеться у повідомленні.

Контекст

Раніше правоохоронці викрили понад 10 високопосадовців, які нібито причетні до схеми розкрадання коштів на експорті українського зерна. Серед них – заступник начальника одного з департаментів Державної митної служби та керівництво Одеської митниці. За оцінками СБУ, збитки бюджету становлять 5,2 млрд грн

1 лютого голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія повідомив про звільнення керівного складу Державної митної служби.

Кабмін визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове покладення виконання обов’язків голови ДМС на Вячеслава Демченка. Таким чином уряд фактично звільнив його з посади в.о. голови митної служби, до призначення на яку Демченко керував Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил ДМС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні