Категорія
Новини
Дата

SCM торік збільшила капітальні інвестиції в півтора рази

СКМ ДТЕК /пресслужба ДТЕК

SCM у 2023 році наростила капітальні інвестиції до $800 млн Фото пресслужба ДТЕК

За підсумками 2023 року найбільша інвестиційна група України SCM Ріната Ахметова спрямувала на капітальні інвестиції та модернізацію в Україні понад 32 млрд грн, це майже на 52% більше, ніж у 2022 році, повідомила пресслужба компанії.

Ключові факти

  • Інвестиції спрямовані за кількома напрямками, йдеться в пресрелізі SCM. 
  • Група ДТЕК торік ввела в експлуатацію 26 нових вугільних лав, оновила понад 6000 км повітряних ліній і 2000 енергообʼєктів, зокрема капітально відремонтовано енергоблоки теплоелектростанцій та їхні елементи після ворожих обстрілів. Також SCM продовжив інвестувати в другу чергу Тилігульської ВЕС. 
  • Капітальні інвестиції «Метінвесту» були зосереджені на відновленні та розвитку безпеки ключових металургійних підприємств: «Запоріжсталі», «Каметсталі», відновленні обладнання на криворізьких ГЗК та на підтримці виробничої інфраструктури компанії «Покровськвугілля». Останнє попри розташування неподалік лінії фронту, змогло забезпечити українські метзаводи вугільним концентратом.
  • Загалом за результатами 12 місяців 2023 року українські, асоційовані та спільні підприємства інвестиційної групи SCM сплатили 66,4 млрд грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, повідомили в групі. На соціальні програми витрачено 11,4 млрд грн. 
  • Також бізнеси SCM, «Фонд Ріната Ахметова» і футбольний клуб «Шахтар» за два роки повномасштабної війни спрямували 7,6 млрд грн на допомогу військовим і мирним громадянам. Бізнесмен виділив 1 млрд грн на проєкт допомоги захисникам Маріуполя та їхнім сімʼям «Серце Азовсталі».

Контекст

«СКМ» – українська інвестиційна група, що інвестує в гірничо-металургійну галузь (Metinvest B. V. (Нідерланди)), енергетику (DTEK B. V. (Нідерланди)), видобуток корисних копалин, банківський і фінансовий сектор (ПУМБ), телекомунікації («Укртелеком»), роздрібну торгівлю (ЦУ HarvEast), а також сферу транспорту та логістики («Лемтранс» і «Портінвест»). 

Підприємства і холдинги «СКМ» працюють в Україні, Кіпрі, Нідерландах, Італії, Болгарії, Швейцарії, Великій Британії та США. Єдиним власником та інвестором «СКМ» є бізнесмен Рінат Ахметов.

У 2022 році чистий прибуток компанії скоротився в 2,9 раза – до 443,9 млн грн, а її активи знизилися з 64,2 млрд грн до 60,3 млрд грн.

У жовтні 2023 року група «СКМ» змінила організаційно-правову форму власності із приватного акціонерного товариства (ПрАТ) на товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Причиною реорганізації у «СКМ» назвали набуття чинності нового закону про акціонерні товариства. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні