Категорія
Новини
Дата

Сервіс із продажу вживаних автомобілів Cazoo вийде на біржу з оцінкою $7 млрд. Бізнес компанії зростає під час пандемії COVID-19

Британський сервіс із продажу вживаних автомобілів Cazoo вийде на Нью-Йоркську фондову біржу з оцінкою $7 млрд. Компанія повідомляє про зростання під час пандемії COVID-19, пише TechCrunch.

Ключові факти

  • Вихід на біржу планується в обхід IPO шляхом злиття з компанією з придбання спеціального призначення (SPAC). У якості спеціальної компанії виступить AJAX I.
  • У рамках угоди Cazoo залучить $1,6 млрд нового фінансування. AJAX I надасть $805 млн і $800 млн у якості PIPE від AJAX, Cazoo D1 Capital Partners та низки інших інвесторів.
  • Компанія планує використовувати кошти для продовження розширення в Європі.
  • Cazoo відмовилась від розміщення на Лондонській біржі. Це означає, що Велика Британія втрачає ще одного «єдинорога», незважаючи на зусилля, спрямовані на реформування правил лістингу, пише Bloomberg.

Важливі цифри

Компанія Cazoo була заснована в 2018 році. В розпал пандемії минулого року залучила $427 млн фінансування. Спочатку $116 млн у березні 2020 року, а в жовтні ще $311 млн. Тоді компанію оцінили в трохи більше ніж $2,5 млрд.

Контекст 

Під час пандемії COVID-19 люди уникають особистих покупок, а також прагнуть використовувати власний транспорт для зменшення контактів з іншими людьми. За словами засновника й гендиректора Cazoo Алекса Честермана, минулого року компанія продала 20 000 автомобілів. Обсяг продажів виріс більш ніж на 300%, і за підсумком 2021-го дохід Cazoo наблизиться до $1 млрд. Cazoo також має інший напрям бізнесу – служба передплати на авто. Наразі вона має понад 6000 передплатників у Великій Британії, Німеччині та Франції.

Компанії з продажу авто також набирають популярності в інших країнах. Зокрема, минулого року вартість онлайн-майданчика з продажу вживаних авто індійської компанії Cars24 підвищилася до понад $1 млрд. Стати «єдинорогом» допомогло значне зростання бізнесу під час пандемії COVID-19, пише BBC.

Довідка

Cazoo було засновано 2018 року підприємцем Честерманом, який раніше створив веб-сайт із пошуку нерухомості Zoopla та службу прокату DVD та електронної пошти LoveFilm. Онлайн-платформу для продажу вживаних автомобілів Cazoo було запущено у грудні 2019-го. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні