Категорія
Новини
Дата

Швейцарія виділить Україні майже $66 млн на цифровізацію

1 хв читання

Федеральна рада Швейцарії вирішила продовжити підтримку України у сферах цифровізації та електронного урядування, виділивши на ці цілі 58,7 млн ​​швейцарських франків ($66 млн) протягом наступних чотирьох років, сказано у повідомленні швейцарського уряду.

Нещодавно Швейцарія виділила $5,5 млрд до 2036 року на відновлення України.

Ключові факти

  • Зазначається, що таким чином, Швейцарія просуває демократичні реформи в Україні через цифровізацію і водночас підвищує прозорість державних послуг. Обидві області мають вирішальне значення для відновлення України.
  • Згідно із повідомленням, Швейцарія продовжить підтримку і надасть загалом 58,7 млн ​​швейцарських франків у період 2024–2028 років. Фінансування буде здійснюватися з регулярного бюджету міжнародного співробітництва і буде зосереджено, зокрема, на проектах у регіонах, яких безпосередньо торкнулася війна і важливі для майбутнього відновлення країни. 
  • Деякі з ключових напрямів включатимуть охорону здоровʼя, освіту та гуманітарне розмінування.
  • Швейцарія офіційно оголосить про виділення допомоги на наступній конференції з відновлення України (URC), яка відбудеться 11 та 12 червня у Берліні. Метою конференції є мобілізація подальшої міжнародної підтримки відновлення України. Дві попередні конференції пройшли у Лугано у 2022 році та у Лондоні у 2023 році.

Контекст

10 квітня Федеральна рада Швейцарії вирішила протягом наступних 12 років і до 2036-го виділити 5 млрд швейцарських франків ($5,5 млрд). Йдеться про гуманітарну допомогу та підтримку економічного розвитку і довгострокового відновлення України.

Допомога матиме поетапний підхід: спершу підтримка України з бюджету міжнародного співробітництва до 2028 року становитиме 1,5 млрд швейцарських франків. У період 2029–2036 років Федеральна рада має намір також вивчити інші джерела (крім міжнародного співробітництва), з яких можна отримати решту 3,5 млрд швейцарських франків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні