Категорія
Новини
Дата

Швейцарія виділить Україні 1,5 млрд швейцарських франків на відновлення

1 хв читання

Уряд Швейцарії протягом 4 років планує виділити 1,5 млрд швейцарських франків ($1,7 млрд) Україні на проєкти «Раннього відновлення». Про це повідомив посол Швейцарії в Україні та Молдова Фелікс Бауманн на зустрічі з віцепрем’єром з відновлення – міністр розвитку громад та територій Олексієм Кулебою в Києві, йдеться у повідомленні пресслужби Мінвідновлення.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • З анонсованих 1,5 млрд швейцарських франків, 1 млрд планується спрямувати на сектори самоврядування, розмінування та гуманітарну допомогу внутрішньо переміщених осіб, яких наразі в Україні понад 4,5 млн.
  • Ще 500 млн буде направлять на програми відновлення із залученням швейцарського приватного сектору.
  • У Києві працює делегація приватного сектору, яка знайомиться із потребами України у середньо- та довгостроковій перспективі.

Контекст

Швейцарія впроваджує програми підтримки для України у питаннях децентралізації, відновлення, а також спільних проєктах з «Укрзалізницею» та допомогою під час підготовки до опалювального сезону.

У квітні Федеральна рада Швейцарії вирішила протягом наступних 12 років і до 2036-го виділити 5 млрд швейцарських франків ($5,5 млрд) на гуманітарну допомогу та підтримку економічного розвитку і довгострокового відновлення України.

Допомога матиме поетапний підхід: спершу підтримка України з бюджету міжнародного співробітництва до 2028 року становитиме 1,5 млрд швейцарських франків.

У період 2029–2036 років Федеральна рада планує вивчити інші джерела (крім міжнародного співробітництва), з яких можна отримати решту 3,5 млрд швейцарських франків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд