Категорія
Новини
Дата

Склад «Фармак» під Макаровим згорів. Збитки 1,5 млрд грн

Під Макаровим Київської області згорів склад фармацевтичної компанії «Фармак». Збитки оцінюються в 1,5 млрд грн. Про це повідомила пресслужба компанії у Фейсбуці.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • «Склад «Фармака» знаходився під Макаровим (це неподалік Києва). Наскільки ми розуміємо – у цьому районі йшла танкова битва. І наш склад повністю згорів – компанія зазнала приблизно 1,5 млрд грн втрат», – написав член ради директорів компанії Петро Чернишов
  • Компанія працює над повноцінним відновленням виробництва. «Це складно – адже на складі була вся сировина та первинна упаковка, а над Києвом літають снаряди», — ідеться в його дописі.
  • На фейсбук-сторінці компанії повідомляється, що ліки «Фармак» не поставляються в Росію й Білорусь із 24 лютого, а представництво «Фармак» на території рф було згорнуто ще у 2014 році. «24 лютого на замитненні на рб у Чернігові стояла фура з нашими ліками, на суму майже $200 000. Ми її розмитнили назад та передали на потреби міста Чернігів, яке одним з першим було атаковано російськими військовими», — повідомляє пресслужба.

Контекст:

Загальний обсяг благодійної допомоги на користь Армії з грудня 2021 року по сьогодні склав понад 12 млн грн, повідомляє компанія. З них лікарськими засобами – майже 9 млн грн. «Також на цей час у «Фармак» є домовленості з нашими закордонними партнерами про гуманітарне постачання критично важливих ліків. Логістику ми повністю покриваємо. Частина з них, на загальну суму приблизно 1 млн євро, вже розвантажена в Україні», — ідеться в дописі. Крім того, 87 співробітників компанії перебувають у лавах збройних сил України або Територіальної оборони.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні