Категорія
Новини
Дата

Склад «Фармак» під Макаровим згорів. Збитки 1,5 млрд грн

1 хв читання

Під Макаровим Київської області згорів склад фармацевтичної компанії «Фармак». Збитки оцінюються в 1,5 млрд грн. Про це повідомила пресслужба компанії у Фейсбуці.

Ключові факти:

  • «Склад «Фармака» знаходився під Макаровим (це неподалік Києва). Наскільки ми розуміємо – у цьому районі йшла танкова битва. І наш склад повністю згорів – компанія зазнала приблизно 1,5 млрд грн втрат», – написав член ради директорів компанії Петро Чернишов
  • Компанія працює над повноцінним відновленням виробництва. «Це складно – адже на складі була вся сировина та первинна упаковка, а над Києвом літають снаряди», — ідеться в його дописі.
  • На фейсбук-сторінці компанії повідомляється, що ліки «Фармак» не поставляються в Росію й Білорусь із 24 лютого, а представництво «Фармак» на території рф було згорнуто ще у 2014 році. «24 лютого на замитненні на рб у Чернігові стояла фура з нашими ліками, на суму майже $200 000. Ми її розмитнили назад та передали на потреби міста Чернігів, яке одним з першим було атаковано російськими військовими», — повідомляє пресслужба.

Контекст:

Загальний обсяг благодійної допомоги на користь Армії з грудня 2021 року по сьогодні склав понад 12 млн грн, повідомляє компанія. З них лікарськими засобами – майже 9 млн грн. «Також на цей час у «Фармак» є домовленості з нашими закордонними партнерами про гуманітарне постачання критично важливих ліків. Логістику ми повністю покриваємо. Частина з них, на загальну суму приблизно 1 млн євро, вже розвантажена в Україні», — ідеться в дописі. Крім того, 87 співробітників компанії перебувають у лавах збройних сил України або Територіальної оборони.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні