Категорія
Новини
Дата

SpaceX планує забезпечити покриття інтернету Starlink для морських суден, літаків і вантажівок

1 хв читання

Компанія SpaceX Ілона Маска працює над антеною, яка забезпечить підключення до супутникового інтернету Starlink морських суден, літаків, будинків на колесах і великовантажних автомобілів, пише CNBC.

Ключові факти

  • SpaceX запросила у Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC) дозвіл на підключення рухомого транспорту до супутникового інтернету Starlink.
  • Підключення автомобілів Tesla до Starlink не передбачено через занадто великі розміри антени, уточнив Маск.
  • Директор SpaceX із супутникової політики Девід Голдман у зверненні до FCC зазначив, що «обсяг трафіку, який проходить світовими мережами, різко зріс» і все більше користувачів «не хочуть відмовлятися від підключення на час руху».
  • Голдман підкреслив, що новий клас наземних компонентів для супутникової системи SpaceX розширить діапазон широкосмугових можливостей, доступних для транспортних засобів на всій території США та для рухомих судів і літаків у всьому світі.
  • SpaceX не вказала кількість антен, які компанія планує побудувати.

Контекст

Відкрите тестування інтернету Starlink розпочалося 27 жовтня в США й Канаді. Ціна обслуговування склала $99 на місяць, а також комплект Starlink у $499 плюс $50 доставка. До комплекту входять маршрутизатор Wi-Fi, термінал, а також тарілка для підключення до супутників.

Під час бета-тестування середня швидкість скачування досягла 80 Мбіт/с, а швидкість завантаження – 13,8 Мбіт/с. У деяких користувачів швидкість скачування становить 160 Мбіт/с, повідомляє Business Insider.

З 10 лютого SpaceX почала приймати передзамовлення від потенційних клієнтів на супутниковий інтернет Starlink у трьох країнах – Великій Британії, США та Канаді. Депозит за передзамовлення становить $99, а інтернет планується запустити в другій половині цього року.

За даними в системі бронювання послуг Starlink, в Україні супутниковий інтернет повинен з'явитися в 2022 році.

Цікавий факт

Ілон Маск заявив у Twitter, що SpaceX проведе IPO Starlink, «як тільки зможе досить добре спрогнозувати грошовий потік».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні