Категорія
Новини
Дата

SpaceX планує забезпечити покриття інтернету Starlink для морських суден, літаків і вантажівок

Компанія SpaceX Ілона Маска працює над антеною, яка забезпечить підключення до супутникового інтернету Starlink морських суден, літаків, будинків на колесах і великовантажних автомобілів, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • SpaceX запросила у Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC) дозвіл на підключення рухомого транспорту до супутникового інтернету Starlink.
  • Підключення автомобілів Tesla до Starlink не передбачено через занадто великі розміри антени, уточнив Маск.
  • Директор SpaceX із супутникової політики Девід Голдман у зверненні до FCC зазначив, що «обсяг трафіку, який проходить світовими мережами, різко зріс» і все більше користувачів «не хочуть відмовлятися від підключення на час руху».
  • Голдман підкреслив, що новий клас наземних компонентів для супутникової системи SpaceX розширить діапазон широкосмугових можливостей, доступних для транспортних засобів на всій території США та для рухомих судів і літаків у всьому світі.
  • SpaceX не вказала кількість антен, які компанія планує побудувати.

Контекст

Відкрите тестування інтернету Starlink розпочалося 27 жовтня в США й Канаді. Ціна обслуговування склала $99 на місяць, а також комплект Starlink у $499 плюс $50 доставка. До комплекту входять маршрутизатор Wi-Fi, термінал, а також тарілка для підключення до супутників.

Під час бета-тестування середня швидкість скачування досягла 80 Мбіт/с, а швидкість завантаження – 13,8 Мбіт/с. У деяких користувачів швидкість скачування становить 160 Мбіт/с, повідомляє Business Insider.

З 10 лютого SpaceX почала приймати передзамовлення від потенційних клієнтів на супутниковий інтернет Starlink у трьох країнах – Великій Британії, США та Канаді. Депозит за передзамовлення становить $99, а інтернет планується запустити в другій половині цього року.

За даними в системі бронювання послуг Starlink, в Україні супутниковий інтернет повинен з'явитися в 2022 році.

Цікавий факт

Ілон Маск заявив у Twitter, що SpaceX проведе IPO Starlink, «як тільки зможе досить добре спрогнозувати грошовий потік».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні