Категорія
Новини
Дата

SpaceX відкрила передзамовлення на супутниковий інтернет Starlink

Компанія SpaceX почала приймати передзамовлення від потенційних клієнтів на супутниковий інтернет Starlink у трьох країнах – Великій Британії, США та Канаді. Раніше технологія була доступна лише у режимі бета-тестування, пише CNBC.

Супутники Starlink оснащено електростатичними двигунами, на кожному апараті встановлено одну сонячну батарею, чотири фазовані антенні решітки, датчики орієнтації за зірками. /Shutterstock

Супутники Starlink оснащено електростатичними двигунами, на кожному апараті встановлено одну сонячну батарею, чотири фазовані антенні решітки, датчики орієнтації за зірками. Фото Shutterstock

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Депозит за передзамовлення становить $99, а інтернет планується запустити в другій половині цього року.
  • На вебсайті компанії підкреслено, що попередні замовлення повністю підлягають відшкодуванню. Однак дрібним шрифтом зазначено, що розміщення депозиту не гарантує обслуговування.
  • Щоб зробити передзамовлення, потрібно перейти на сайт Starlink і ввести свою домашню та електронну адресу, пише ArsTechnica.
  • SpaceX встановила ліміти на кількість реєстрацій у кожному географічному регіоні, щоб не перевантажувати трафік у більш густо населених місцях.

Контекст

Відкрите тестування інтернету StarLink розпочалося 27 жовтня в США й Канаді. Ціна обслуговування склала $99 на місяць, а також комплект Starlink у $499 плюс $50 доставка. До комплекту входять маршрутизатор Wi-Fi, термінал, а також тарілка для підключення до супутників.

Під час бета-тестування середня швидкість скачування досягла 80 Мбіт/с, а швидкість завантаження – 13,8 Мбіт/с. У деяких користувачів швидкість скачування становить 160 Мбіт/с, повідомляє Business Insider.

Нині компанія SpaceX наголосила, що користувачі можуть очікувати на швидкість передачі даних від 50 до 150 Мбіт/с. Окрім того, можливе просідання швидкості від 20 до 40 Мбіт/с упродовж наступних кількох місяців. Також можлива тимчасова відсутність зв'язку.

Важливі цифри

4 лютого компанія здійснила 18-те виведення на орбіту групи інтернет-супутників для Starlink. Попередню партію з 60 супутників Starlink було запущено 20 січня. Орбітальне угруповання SpaceX уже складається з 1023 космічних апаратів системи Starlink. Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

Цікавий факт

Ілон Маск заявив у Twitter, що SpaceX проведе IPO Starlink, «як тільки зможе досить добре спрогнозувати грошовий потік».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні