Категорія
Новини
Дата

SpaceX відкрила передзамовлення на супутниковий інтернет Starlink

1 хв читання

Компанія SpaceX почала приймати передзамовлення від потенційних клієнтів на супутниковий інтернет Starlink у трьох країнах – Великій Британії, США та Канаді. Раніше технологія була доступна лише у режимі бета-тестування, пише CNBC.

Супутники Starlink оснащено електростатичними двигунами, на кожному апараті встановлено одну сонячну батарею, чотири фазовані антенні решітки, датчики орієнтації за зірками. /Shutterstock

Супутники Starlink оснащено електростатичними двигунами, на кожному апараті встановлено одну сонячну батарею, чотири фазовані антенні решітки, датчики орієнтації за зірками. Фото Shutterstock

Ключові факти

  • Депозит за передзамовлення становить $99, а інтернет планується запустити в другій половині цього року.
  • На вебсайті компанії підкреслено, що попередні замовлення повністю підлягають відшкодуванню. Однак дрібним шрифтом зазначено, що розміщення депозиту не гарантує обслуговування.
  • Щоб зробити передзамовлення, потрібно перейти на сайт Starlink і ввести свою домашню та електронну адресу, пише ArsTechnica.
  • SpaceX встановила ліміти на кількість реєстрацій у кожному географічному регіоні, щоб не перевантажувати трафік у більш густо населених місцях.

Контекст

Відкрите тестування інтернету StarLink розпочалося 27 жовтня в США й Канаді. Ціна обслуговування склала $99 на місяць, а також комплект Starlink у $499 плюс $50 доставка. До комплекту входять маршрутизатор Wi-Fi, термінал, а також тарілка для підключення до супутників.

Під час бета-тестування середня швидкість скачування досягла 80 Мбіт/с, а швидкість завантаження – 13,8 Мбіт/с. У деяких користувачів швидкість скачування становить 160 Мбіт/с, повідомляє Business Insider.

Нині компанія SpaceX наголосила, що користувачі можуть очікувати на швидкість передачі даних від 50 до 150 Мбіт/с. Окрім того, можливе просідання швидкості від 20 до 40 Мбіт/с упродовж наступних кількох місяців. Також можлива тимчасова відсутність зв'язку.

Важливі цифри

4 лютого компанія здійснила 18-те виведення на орбіту групи інтернет-супутників для Starlink. Попередню партію з 60 супутників Starlink було запущено 20 січня. Орбітальне угруповання SpaceX уже складається з 1023 космічних апаратів системи Starlink. Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

Цікавий факт

Ілон Маск заявив у Twitter, що SpaceX проведе IPO Starlink, «як тільки зможе досить добре спрогнозувати грошовий потік».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні