Співачка Тейлор Свіфт заробить рекордні $100 млн на Spotify цього року – Billboard
Категорія
Новини
Дата

Співачка Тейлор Свіфт заробить рекордні $100 млн на Spotify цього року – Billboard

Із 1 січня співачка Тейлор Свіфт набрала на сервісі Spotify 26,1 млрд прослуховувань по всьому світу, випередивши інших виконавців. Після перемоги у Spotify Wrapped цього року вона заробить більше грошей, аніж будь-який артист колись заробляв на платформі, за оцінкою Billboard, за прослуховування Свіфт вже заробила близько $97 млн гонорару.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Нещодавно Тейлор Свіфт назвали найкращою артисткою 2023 року за версією Spotify.
  • Згідно з калькулятором роялті Billboard, 26,1 млрд прослуховувань Swift становлять близько $97 млн гонорару за записану музику, а рік ще не закінчився. Якщо оцінити загальну кількість її прослуховувань за грудень, то це число зросте до 27,2 млрд, що становитиме гонорари за записану музику у розмірі $101 млн до кінця року тільки від Spotify. 
  • Якщо додати прибуток від релізів, то до кінця року Свіфт заробить на Spotify близько $131 млн.
  • Додавши інші платформи, включаючи такі популярні, як Apple Music, YouTube Music та Amazon Music, Billboard підрахував, що до кінця року її пісні набрали загалом 38,3 млрд прослуховувань. За оцінками Billboard, гонорари співачки становитимуть близько $160 млн. 

Контекст

Тейлор Свіфт цього літа показала найбільші касові збори завдяки своєму туру Eras. Вони вдвічі перевищили ті, що зібрав світовий тур Бейонсе. До десятки найкасовіших музичних турне, за версією Forbes, потрапили також Елтон Джон, P!nk, британський гурт Coldplay та Ед Ширан. 

Від березня до кінця серпня Тейлор Свіфт, 33-річна кантрі-діва, відіграла свої концерти на 56 стадіонах у 20 американських містах і Мексико. Morgan Stanley порахував, що завдяки туру Свіфт та R&B-співачки Beyoncé, яка цього літа відіграла власний світовий тур Renaissance, у третьому кварталі цього року американська економіка заробила додаткові $5,4 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні