Категорія
Новини
Дата

США нададуть Україні $500 млн грантового фінансування — Мінфін

США планують надати Україні $500 млн грантового фінансування, повідомила пресслужба Мінфіну після онлайн-зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під час зустрічі представниця США підтвердила намір про надання Україні $500 млн прямого фінансування державного бюджету, йдеться у повідомленні. Ці кошти будуть надані на безповоротній основі.
  • «Кошти є грантовими, і це особливо важливо з огляду на необхідність вже зараз думати про відновлення країни після нашої перемоги. Сполучені Штати ще раз демонструють, що є нашими надійними друзями та ключовими партнерами», — сказав Марченко.

Контекст

24 березня президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон виділить понад $1 млрд гуманітарної допомоги для українців, які постраждали від війни. 30 березня Байден повідомив президенту Володимиру Зеленському, що США мають намір надати українському уряду $500 млн прямої бюджетної допомоги.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні