Категорія
Новини
Дата

США підготували нові санкції проти Росії та Китаю – Bloomberg

Сполучені Штати готують новий раунд санкцій проти Росії та Китаю за порушення прав людини обома країнами, пише Bloomberg із посилання джерела. Нові обмеження можуть бути оприлюднені вже сьогодні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Очікувалося, що санкції проти Росії будуть зосереджені на зусиллях країни щодо закупівлі зброї, особливо безпілотників, у країн, включно з Іраном, який також перебуває під жорсткими санкціями США. 
  • Санкції щодо китайських організацій будуть зосереджені на рибній промисловості цієї країни, сказав один із чиновників. США борються з незаконним промислом у Тихому океані, прибережні держави по всьому світу скаржилися на надмірний вилов риби китайськими суднами, яких іноді підтримували озброєні кораблі берегової охорони.
  • Більшість санкцій, які будуть оприлюднені у пʼятницю, будуть накладені відповідно до «закону Магнітського», який розширив застосування економічних санкцій на випадки порушення прав людини. Закон названо на честь Сергія Магнітського, адвоката, який помер в увʼязненні в Росії після звинувачення чиновників цієї країни в корупції.

Контекст

США запровадили сотні санкцій проти приватних осіб, компаній та державних структур у Росії. Майже вся російська законодавча влада перебуває під санкціями Заходу в тій чи іншій формі, і кілька високопосадовців, зокрема голова центрального банку країни, потрапили під санкції. Ці заходи послабили економіку країни, і офіційні особи прогнозують спад протягом подальших двох років. 

Помічниця міністра фінансів США Елізабет Розенберг вказала на 35% падіння російського фондового ринку з початку війни й заявила сенаторам, що Росія була змушена звернутися до Ірану та Північної Кореї по зброю через експортний контроль, введений США та їхніми союзниками.

Однак їм не вдалося змусити Росію відмовитись від вторгнення, і вони практично не вплинули на здатність Росії фінансувати свою війну коштом продажу енергоресурсів.

Зокрема, обмеження цін «Великої сімки» на експорт російської нафти недостатньо низьке, щоб позбавити Кремль значної частини доходів наступного року. Економісти кажуть, що навіть якщо це призведе до падіння видобутку сирої нафти, президент РФ Володимир Путін досі має достатньо грошей для продовження війни, принаймні зараз.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні