Категорія
Новини
Дата

США попередньо дозволили банкам надавати послуги компаніям, які займаються канабісом. Це може усунути перешкоди для розвитку індустрії

Палата представників США схвалила законопроєкт, який дозволить банкам надавати послуги компаніям, що займаються канабісом. Це рішення у разі остаточного ухвалення усуне перешкоду для розвитку індустрії, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За законопроєкт ще має проголосувати верхня палата Конгресу США – Сенат.
  • Згідно з документом, доходи від законного бізнесу з виробництва канабісу не вважатимуться незаконними та не підпадатимуть під дію законів про боротьбу з відмиванням грошей.
  • Також запропоновано федеральним регулюючим органам розробити правила, якими буде визначено, як вони контролюватимуть діяльність банків, що надаватимуть послуги компаніям, які займаються канабісом.
  • Нині банки не бажають вести справи з компаніями, які продають марихуану або супутні товари. Фінустанови остерігаються, що можуть порушити федеральні закони. Тому компанії, що працюють в індустрії марихуани, змушені покладатися тільки на кілька невеликих фінустанов або вести бізнес за готівку.

Контекст

Подібний законопроєкт вже був ухвалений Палатою представників 2019 року. Однак згодом його не підтримав Сенат, пише Market Watch. Яка доля очікує на нинішній законопроєкт, не зрозуміло. Однак у лютому сенатор і голова банківського комітету Сенату Шеррод Браун заявив, що як тільки законопроєкт внесуть до Сенату, він хотів би змінити банківські регулювання щодо канабісу і переглянути строки тюремних увʼязнень за злочини, повʼязані з наркотиками. Браун заявив, що необхідно усунути шкоду, завдану сімʼям в результаті війни з наркотиками.

Наразі 36 штатів у США легалізували медичний канабіс, а в 17 штатах дозволено вживання його дорослими. Інші країни також поступово послаблюють обмеження щодо марихуани. Мексика дозволила купівлю марихуани з рекреаційною метою, європейські країни все частіше дозволяють використання канабісу з медичною метою.

Загалом, виробництво канабісу – сектор, який швидко розвивається, і підтвердженням цього є об’єднання канадської Aphria та американської Tilray наприкінці 2020 року, пише Bloomberg. У результаті угоди буде створено найбільшу в світі компанію з виробництва канабісу вартістю С$4,8 млрд.

Важливі цифри

За даними дослідницької компанії Euromonitor International, до 2025 року на США припадатиме 70% світового ринку канабісу вартістю $93,8 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні