Категорія
Новини
Дата

Станції Starlink можуть стати цілями військ Росії — Ілон Маск

Станції Starlink можуть стати цілями російських військ на території України. Про це у твіттері попередив засновник компанії SpaceX, що розробила систему супутникового інтернету Starlink, Ілон Маск.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Основні факти:

  • «Важливе попередження: Starlink — єдина неросійська система звʼязку, яка досі працює в деяких частинах України, тому висока ймовірність того, що вона стане ціллю. Будь ласка, використовуйте обережно».
  • Маск порадив включати Starlink тільки за необхідності та розміщувати антену якнайдалі від людей.
  • Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у коментарі до твіту Маска написав: «Звичайно. Ми збираємось використати їх для українців і після нашої перемоги».

Контекст:

Після вторгнення Росії в Україну, Федоров звернувся до Ілона Макса та попросив надати Україні доступ до швидкісного інтернету Starlink. Маск відгукнувся і активував роботу Starlink в Україні – тепер супутники та їхні наземні ретранслятори роздають сюди сигнал, а термінали можуть працювати. Також 28 лютого в Україну приїхала перша партія терміналів.

Як писав Forbes, супутникове телекомунікаційне обладнання широко «випромінює» сигнал, а тому стає легкою ціллю для радіолокаційної розвідки ворога. Детальніше про це в матеріалі «В Україні запрацював супутниковий інтернет від Ілона Маска – Starlink. Яка швидкість та чи становить це небезпеку».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні