Категорія
Новини
Дата

Tesla скорочує кількість співробітників на 10% – Reuters

Виконавчий директор Tesla Ілон Маск заявив, що у нього «суперпогані відчуття» щодо економіки, тому виробник електрокарів скорочує персонал на близько 10%. Про це пише Reuters з посиланням на внутрішній лист Маска.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 2 червня менеджерам Tesla було надіслано електронний лист під назвою «Призупинити всім найм в усьому світі».
  • Tesla не надала Reuters коментар на момент публікації.
  • На цьому тижні Маск також попросив співробітників Tesla повернутися в офіс або покинути компанію. «Кожен у Tesla зобов’язаний проводити в офісі мінімум 40 годин на тиждень, – написав Маск в іншому електронному листі, надісланому співробітникам. – Якщо ви не з’явитеся, ми вважатимемо, що ви подали у відставку».

Контекст

Прибуток виробника електрокарів Tesla за перші три місяці 2022 року становив $3,3 млрд. Компанія побила рекорд попереднього кварталу, коли прибуток досяг $2,3 млрд. 

У 2022-му компанія має намір випустити 1,5 млн автомобілів попри нову хвилю коронавірусу в Китаї. Шанхайський завод Tesla, де виготовляються седани й кросовери, був закритий протягом місяця через жорсткі карантинні обмеження й має проблеми з постачанням комплектуючих. Раніше Tesla назвала шанхайський завод своїм основним експортним центром, що робить його критичним місцем для виробника.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні