Категорія
Новини
Дата

Центробанк РФ обмежив перекази родичам за кордон до $5000 на місяць

Центральний банк Росії обмежив щомісячну суму переказів за кордон до $5000. Це стосується фізичних осіб-резидентів Росії, які хочуть відправити кошти партнерам по шлюбу і близьким родичам, передає російський «Коммерсантъ».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ЦБ обмежує перекази за кордон для тих, хто хоче відправити кошти комусь із подружжя, батькам, дітям, дідусям, бабусям, онукам, братам і сестрам, усиновленим дітям чи батькам, які усновили дітей.
  • Банк Росії встановив обмеження на фоні «підвищеної волатильності» валютного ринку.
  • Центробанк також ввів обмеження на закордонні перекази між рахунками російських резидентів, ввів 12% комісії при купівлі валюти для фізичних та юридичних осіб. Путін видав указ, за яким не можна вивозити за кордон готівкової валюти на суму більше, ніж $10 000.

Контекст

Президент РФ Володимир Путін видав указ, згідно з яким експортери мають продавати 80% виручки в іноземній валюті. Росіянам також забороняється перераховувати іноземну валюту нерезидентам за договорами позики, зараховувати іноземну валюту на рахунки в банках поза Росією і переказувати гроші онлайн еквайринговій установі без відкриття банківського рахунку.

ЦБ також зобовʼязав банки встановити депозитні ставки у розмірі 5–8% річних. Державна дума прийняла закон, згідно з яким скасувала ПДВ із продажу золотих злитків. На думку російської влади, це альтернатива вкладам у валюті, пише російський «Коммерсантъ».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні