Категорія
Новини
Дата

Ціна на нафту перевищила $130 за барель. Це рекорд з 2008-го

Ціна на нафту Brent Crude досягла позначки у $139 за барель, потім опустилася до $130 за барель. Ціна на американську нафту, яка визначається ф’ючерсами West Texas Intermediate crude, пробила максимум у $130 під час торгів, передає CNBC. Нафта дорожчає на фоні розмов про заборони її імпорту з Росії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • США хочуть заборонити імпорт російської нафти та природного газу, розповів державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю CNN. США уже обговорює намір із європейськими країнами. 
  • Білий дім раніше не хотів забороняти імпорт нафти з Росії, тому що ембарго обмежить попит на глобальному ринку та спричинить ріст цін. Але він може передумати, передає Financial Times. 
  • Біржі фіксували останню рекордну ціну на нафту у липні 2008. 

Контекст 

За інформацією JPMorgan, 66% російської нафти не можуть знайти собі покупців.

Водночас, найбільша нафтова компанія Європи Royal Dutch Shell придбала партію російської нафти сорту Urals з рекордною знижкою. Компанія продемонструвала готовність купувати енергоресурси в Росії, попри її агресію проти України, пише Bloomberg.

Компанія збирається передати прибутки з покупки будь-якої російської нафти у фонд, кошти з якого підуть на гуманітарну допомогу Україні, пише Reuters з посиланням на прессреліз компанії. Компанія заявила про це після обурення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби у Twitter.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні