Категорія
Новини
Дата

Twitter втратив дві третини своєї вартості відтоді, як соцмережу придбав Ілон Маск

1 хв читання

Соцмережа Twitter втратила дві третини своєї капіталізації відтоді, як компанію наприкінці минулого року придбав мільярдер Ілон Маск. Про це пише Bloomberg із посиланням на розрахунки інвесткомпанії Fidelity.

Ключові факти

  • Маск придбав Twitter з оцінкою $44 млрд. У листопаді минулого року Fidelity знизила оцінку соцмережі до $20 млрд. Тепер інвесткомпанія знову зробила переоцінку.
  • За даними інвесткомпанії, Twitter тепер коштує лише 33% від того, що Маск заплатив за цю соціальну платформу, або $15 млрд. 
  • Bloomberg тепер оцінює частку Маска у Twitter у $8,8 млрд, хоча придбав він її за понад $25 млрд.
  • Перегляд вартості компанії знизив статки Маска на $850 млн з його приблизно $187 млрд. Попри це цьогоріч Маск став приблизно на $48 млрд багатшим, здебільшого завдяки здорожчанню на 63% акцій Tesla, зазначило видання.

Контекст

Twitter зазнав значних змін із того часу, як Маск купив компанію. Мільярдер звільнив більше половини співробітників Twitter, у результаті чого в компанії залишилося близько 2200 співробітників порівняно з 7500 на момент придбання. 

Соцмережа зіткнула з кризою. Понад 500 провідних рекламодавців Twitter призупинили витрати на платформу з того часу, як Маск очолив компанію. 

За оцінками дослідницької фірми Pathmatics, більшість компаній припинили витрати в листопаді минулого року, того ж місяця, коли Маск відновив зупинені облікові записи та випустив платну перевірку, в результаті якої шахраї видавали себе за корпорації. За оцінками Pathmatics, 14 із 30 найбільших рекламодавців у Twitter припинили всю рекламу на платформі.

У грудні минулого року Маск запустив опитування щодо того, чи має він піти з посади голови Twitter, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

11 травня Маск написав у Twitter, що залишить посаду гендиректора компанії упродовж шести тижнів. Пізніше стало відомо, що новим CEO стане топменеджерка NBCUniversal Лінда Яккаріно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні