Категорія
Новини
Дата

У Європі скорочується виробництво алюмінію через енергетичну кризу

Виробництво алюмінію в Європі зменшується під тиском зростання цін на енергію, ще два виробники оголосили про скорочення за останній день, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія Speira скоротить виробництво на своєму заводі в Німеччині на 50%, тоді як найбільший у Європі алюмінієвий завод Aluminium Dunkerque Industries France заявив у вівторок, що до кінця місяця скоротить виробництво на 22%.
  • Енергетична криза завдає серйозних проблем промисловості Європи, яка є одним із найбільших промислових споживачів електроенергії та газу. 
  • Потужності з виробництва алюмінію та цинку в регіоні вже впали приблизно на 50% за останній рік, навіть до останніх скорочень, а виробництво алюмінію впало до найнижчого рівня з 1970-х років.
  • Деякі заводи захищені державними субсидіями, довгостроковими угодами на електроенергію або доступом до власної відновлюваної енергії. Але інсайдери галузі кажуть, що ескалація енергетичної кризи може призвести до того, що більшість алюмінієвих заводів регіону буде закрито.
  • «Ми стикаємося з тими ж проблемами, що і багато інших європейських алюмінієвих заводів. Ціни на енергоносії досягли надто високого рівня за останні місяці, і ми не прогнозуємо їх падіння у короткостроковій перспективі», – заявив у середу генеральний директор Speira Ейнар Гломнес.
  • Speira очікує, що скорочення буде тимчасовим і завершиться в листопаді, компанія не планує примусово скорочувати робочі місця. 
  • У своєму листі в середу Європейська асоціація кольорової металургії (Eurometaux) закликала політиків «розглянути всі доступні варіанти» для захисту сектору, включаючи заходи щодо зниження цін на генератори, що працюють на викопному паливі, та розширення державної допомоги.
  • ЄС також має оцінити «варіанти тимчасових заходів солідарності, щоб збалансувати непередбачені прибутки в інших конкретних секторах під час цієї кризи», йдеться у листі, підписаному 40 провідними виробниками та переробниками металів у регіоні.

Контекст

За інформацією Financial Times, виробництво в найбільш енергоємних галузях Німеччини впало майже на 7% за пʼять місяців після вторгнення Росії в Україну, згідно з даними, що підкреслюють вплив різкого зростання цін на газ та електроенергію.

За даними статистичного агентства Destatis, загальне промислове виробництво в Німеччині в липні впало на 0,3% порівняно з попереднім місяцем, оскільки зниження більшості виробників було компенсовано зростанням в енергетичних і будівельних компаніях.

Загальне зниження було меншим, ніж очікуване економістами падіння на 0,5%, і, ймовірно, підтримає заклики до Європейського центрального банку підвищити процентні ставки на 0,75 процентних пункти вже у четвер.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні