Категорія
Новини
Дата

У Казахстані заарештували бізнесмена зі списку Forbes. Його повʼязують із сімʼєю Назарбаєва

У Казахстані заарештували Кайрата Боранбаєва, який займає 14-те місце у списку 50 найбагатших бізнесменів Казахстану за 2021 рік, пише російський «Інтерфакс». Агентство з фінансового моніторингу Казахстану підозрює Боранбаєва у розкраданні коштів у квазідержавному секторі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Боранбаєва помістили у слідчий ізолятор, заявило казастанське Агенство з фінансового моніторингу.
  • Бізнесмена затримали 15 березня, 17 березня суд обрав Боранбаєву міру запобіжного заходу – арешт строком на 2 місяці.
  • Боранбаєв – родич першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Донька бізнесмена одружилася із онуком Назарбаєва Айсултаном.

Контекст

За даними Forbes, Кайрат Боранбаєв – франчайзі McDonald’s в Казахстані, Білорусі і декількох регіонах Росії. Його статки – $590 млн, вік – 54 роки.

Бізнесмен володіє нафтохімічним бізнесом, виробником мінеральної води «Алекс», ТОВ «Холдингова компанія «КазТурбоРемон». Бізнесмену також належать платні парковки Aparking в Алмати, мережею готелів, мережею фітнес-клубів Fitnation і Jurmala Golf Club & Hotel у Латвії.

Спільно із російським мільярдером Віктором Харітоніним та іншими двома партнерами є власником ТОВ «НеоТекФарм». У ТОВ входить «Карагандинський фармацевтичний комплекс», який виробляє російську вакцину проти COVID «Спутнік V».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні